• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Sakık'tan hava operasyonuna tepki

Sakık'tan hava operasyonuna tepki
BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, Başbakan'ın yeniden savaş çığırtkanlığı yaptığını öne sürerek, "Yeniden ölümlere ferman çıkararak Kürt ve Türk çocuklarının ölümlerine imza atmışlardır" dedi.

Varto ilçesindeki Eski Belediye İş Hanı önünde bir basın açıklaması yapan BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, kimsenin binlerce gencecik çocuğu ölüme göndermeye hakkı olmadığını belirtti. 

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yüklenen Sakık, "AK Parti, 12 Haziran'da bu sorunu çözeceğini söylemişti. Yeni bir anayasa ve yeni bir toplumsal sözleşmeden bahseden Başbakan, ne yazık ki yeniden savaş çığırtkanlığı yaparak yeni ölümlere ferman çıkarıyor. Türk ve Kürt çocuklarının ölümlerine imza atıyorlar. Bu yol geçmişte denendi ve bu yolu deneyenler şu anda tarihin çöplüğündeler. Başbakan da tarihin çöplüğünde yer almak istiyorsa bu yolu denesin ama halkın yüreğinde yer almak istiyorsa savaş değil, barış bloğu içerisinde yer alsın" dedi.

"Savaş kolaydır, önemli olan barışı sağlamaktır" diyen Sırrı Sakık, şöyle konuştu:
"Akşam emredersiniz, yoksul Anadolu çocukları, polis, asker, ölümün üzerine gider ama önemli olan bunları yaşatmaktır. Emredersiniz İncirlik'ten, Diyarbakır'dan, Batman'dan uçaklar gider, Kandil'i vurur. Kandil'i vurmak da kolaydır. Kandil'i vurmak, orayı fethetmek size hiçbir şey kazandırmaz. Gelin Diyarbakır'daki, Varto'daki Kürt'ün yüreğini fethedin. Sınır içi ve sınır dışı operasyonlar yaptınız ama hiçbiri çözüm olmadı. Artık diyalog ve müzakere yolunu deneyin. Burada operasyonlar yaparak halkın temsilcilerini ve halkın insanlarını alıp tutuklayarak sorun çözülmez."W

BDP Varto İlçe Başkanı Sırrı Sever de PKK kamplarına yönelik hava operasyonunu kınayan bir açıklama yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında, BDP milletvekili Demir Çelik'in de katılımıyla yapılan basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu haber toplam 3923 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim