• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Sanatçılar Geçitli’de

Sanatçılar Geçitli’de
Yazar Cezmi Ersöz ve beraberinde bulunan yaklaşık 50 kişilik sanatçı, aydın, gazeteci ve üniversite öğrencisi Geçitli köyünde taziye ziyaretinde bulunarak. Köylülerin açlık grevine destek verdiler.

Haber: Feyzullah Taş- Sanatçılar köye gelmeden önce olayın yaşandığı bölgeyi dolaşarak olayın nasıl olduğu hakkında BDP İl Başkanı ve beraberindekilerden bilgi aldılar.

 

 Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan ve dönemin devrimci gençliği olan Deniz Gezmiş’in arkadaşları tarafından yapılan ve yaklaşık 10 yıl önce bombalı saldırı sonucunda tahrip edilen Gençlik Köprüsü açılışı için Hakkari’ye gelen Yazar Cezmi Ersöz ve beraberindeki sanatçılardan İlkay Akaya e diğer sanatçılar ile, gazeteci ve aydınlar bir süre önce mayınlı saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı Geçitli köyüne gelerek taziye ziyaretinde bulundular. Ayrıca beraberlerinde BDP Hakkari Milletvekili Ev. Hamit Geylani, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Kılıç, BDP İl Başkanı Orhan Koparan bulunuyor.

 

 Burada bir açıklama yapan Yazar Cezmi Ersöz,”Çök üzüldük uzun zamandan beridir. Gözümüz kulağımız hep Hakkari de sizlerde ne zaman barış yaklaşsa halkların kardeşliğine ilişkin umutlar belirlerse maalesef bu acı olaylar ile karşılaşıyoruz. Bu olayı yapanlar mutlaka ve mutlaka bu kardeşliği barışı eşitliği istemeyen insanlardır. Onların işine yarayan haince bir tuzaktır.  Bizde yanınızdayız katilerin bulunması için elimizde geleni yapacağız” dedi. Daha sonra da Kürtçe olarak bayınız sağolsun dedi. Çocuklarını kaybeden Cahit Erol ise, bu olaylar son olsun evlatlarım gitti. İnşallah bu olay son olur başkada olaylar olmaz dedi. Açlık grevine de katılın milletvekili ve beraberindeki sanatçılar daha sonra da ailelerle vedalaşarak köyden ayrıldılar.

 

sanatcilar,-gecitlide-s-1.jpg

 

sanatcilar,-gecitlide-s-3.jpg

 

sanatcilar,-gecitlide-s-2.20101001143325.jpg

 

Bu haber toplam 2949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim