• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C

Sanatkarlar odası unvan değiştirdi

Sanatkarlar odası unvan değiştirdi
Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı kendi bünyesinde yaptırdığı unvan değişikliğiyle kurumun ismini Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak değiştirdi.

Haber: Ahmet kavak- Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muarem Tekin, 20 Kasım 2003 tarihinde kuruluşunu gerçekleştirdikleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yaklaşık 9 yıldır hizmet verdiğini söyledi. Karma oda niteliğinde olan odalarının bünyesinde yaklaşık 35 meslek grubunun bulunduğunu ifade eden Tekin, “Bütün bu meslek gruplarının bütün işleri odamız tarafından yürütülürken, şoför esnafının odamız üyeleri olmalarına rağmen tescil işlemleri gerçekleştirilemiyordu. Bu eksikliği gördük ve bu sorunun çözümü için girişimlerde bulunduk.

Yaklaşık 2 yıl süren çabalarımız nihayet sonuç verdi. Yaptığımız girişimler sonucu ilçemizde trafik tescil bürosunun kurulmasına onay verildi. Tescil bürosunun kurulması ile eksikliği tamamlamak adına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın statüsünün değiştirilmesi talebinde bulunduk. Bakanlık bu talebimizi uygun bularak statü değişikliğinin genel kurulca onaylanmasına müteakip gerçekleşeceğini söyledi. Biz bakanlığın onayına müteakip odamızı olağanüstü genel kurula götürmeye karar verdik. 23 Haziran 2012 günü olağanüstü genel kurulu yapılarak oda statüsü değişmiş oldu.

Odamızın yeni unvanı ‘Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası’ olarak değiştirildi. Yakın bir süre içinde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na üyeliğimizi gerçekleştirdikten sonra, ilçemizde araç tescil işlemleri yapılabilecektir. Çalışmalarımızı hızlandıracak ve çok kısa bir süre sonra şoför esnafımız ve bütün vatandaşlarımız başka bir yere gitmeden ilçemizde plaka ve araç tescil işlemlerini yapabileceklerdir. Bütün esnaf ve sanatkarlarımıza ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

Bu haber toplam 2536 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim