• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Şanlıurfa'daki olaylara tepki

Şanlıurfa'daki olaylara tepki
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, düzenlediği bir basın açıklamasıyla Şanlıurfa'da yaşanan olaylara tepki gösterdi.

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Bulvar Caddesi'nde bulunan KESK Şubeler Platformu'nda çıkan bir grup, sloganlar eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet Caddesi üzerindeki PTT şube binası önüne geldiler. Burada bir basın açıklaması yapan KESK Kadın Komisyonu üyesi Emel Atay, Şanlıurfa'da yapılan polis şiddetini kınadıklarını belirtti.

9 Kasım 2010 tarihinde Hakkari ve İstanbul'da başlatılan ve 12 Kasım'da Ankara'da yapılacak buluşmayla noktalanacak olan "Kimliğimiz Bedenimizin ve Emeğimizin Sömürüsüne Karşı Mücadele Ediyor" yürüyüşü süresince arkadaşlarının, hukuksuz ve baskıcı uygulamalara maruz kaldığını söyledi.

Bu hukuksuz uygulamaların 11 Kasım Perşembe günü Şanlıurfa'da iyice ölçüden çıktığını ileri süren Atay, polisin yürüyüşçülere doğrudan saldırısını kınadıklarını söyledi. Atay, "Kadın arkadaşlarımız gece yarısına doğru salıverilirken aynı nedenlerle aynı olaydan dolayı gözaltına alınan 8 erkek arkadaşımız alıkonulmuş, haklarından işlem başlatılmış ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş.

Bu arkadaşlarımız tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Yürüyüşün amacı ülkede kadınlara yönelik git gide artan çok yönlü şiddete karşı çıkmak, bunun nedenlerine ilişkin toplumsal bir bilinçlenme sürecine katkı sağlamak ve siyasi iktidarı bu doğrultuda önlemler almaya zorlamaktı. Şanlıurfa'da yapılan bu uygulamayı kınıyor, sorumlular hakkında vakit geçirmeksizin yasal işlem başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.
Grup daha sonra PTT şubesine giderek hem polisi proteste etmek hem de kadınlara yönelik şiddet uygulayan polisler hakkında yasal işlemin başlatılması için İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne faks çektiler.
 

Bu haber toplam 2804 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim