• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Sardar Karadağ'ı kim vurdu

Sardar Karadağ'ı kim vurdu
Yüksekova ilçe merkezinde durdurulan bir minibüsteki şahıslardan biri silahla yaralanmış olarak hastaneye kaldırılılırken, diğer 8 kişi ise gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, olay akşam saatlerinde Sabancı İlköğretim Okulu yakınında meydana geldi. İddialara göre jandarma bir ihbar üzerine bir aracı durdurmaya çalıştı. Aziz Sevmiş yönetimindeki sivil araç durdurulmaya çalışılırken bir kaç silah sesi duyuldu. Durdurulan araçta bulunan ve aralarında bir kadının da bulunduğu 8 kişi yere yatırılırken, DYG Yüksekova Meclisi Sözcüsü olduğu bildirilen Sedat Karadağ'ın (33) kafasına isabet eden kurşunla yaralandığı görüldü.

111.jpg

Ağır yaralanan Karadağ olay yerine çağrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken araçta bulunan diğer 8 kişi de gözaltına alındı. Durumu ağır olan Karadağ'ın askeri ambulans helikopterle Van'a kaldırıldı. Olayı duyan yakınları ve BDP'liler Yüksekova Devlet Hastanesi'ne gelerek olayla ilgili bilgi almaya çalıştı. Gerginliğin yaşandığı hastanede yaralı yakınları sinir krizleri geçirdi. Araçtaki kişilerin Yüksekova BDP üyesi oldukları belirtildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, yaralının Van'a götürülmesi için devreye girererek askeri ambulans helikopter istedi.

vurma.jpg

Konu ile ilgili görüştüğümüz Hakkari Valisi Muammer Türker, kendisine iletilen bilgilere göre yaralanan şahsın kendi kendini vurmuş olabileceğini belirterek, olay ile ilgili cumhuriyet savcısının çalışma yaptığını araçta bulunan diğer 8 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Karadağ'ın yakınları olayın 'Güvenlik güçlerinin aracı taradığı' şeklinde meydana geldiğini iddia ederek sorumluların derhal bulunmasını dile getirdiler.

yar-2.jpg

Olayla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri de olayın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu. 

yar-3.jpg

yar-4.jpg

yar-6.jpg

yarali.jpg

Bu haber toplam 5782 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim