• BIST 10163.41
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Sarıgül Hakkari'de bulunmaktan mutluyum

Sarıgül Hakkari'de bulunmaktan mutluyum
İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Hakkari’de ziyaretlerde bulundu.

Mustafa Sarıgül  13 Ocak 2013 Pazar günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hakkari Eski Belediye Başkanı ve Gazeteci-Yazar Abdurrahman Keskin’in taziyesine katılmak üzere Hakkari’ye geldi.

Sabah saatlerinde Van’dan karayolu ile Hakkari’ye gelen Mustafa Sarıgül Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Özgürlük meydanında Hakkari Durankaya Eski Belediye Başkanı Fatih Keskin ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Büyük bir araç konvoyu ile Hakkari’ye gelen Sarıgül ilk önce Dağgöl Mahallesi’nde bulunan Hakkari eski Belediye Başkanı gazeteci-yazar Abdurrahman Keskin ile bir süre önce Van’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Keskin’in kardeşi Av. Cumhur Keskin’in mezarlarını ziyaret etti.

Sarıgül’ün daha sonrada Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu’nu makamında ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. Çarşı merkezinde halkla bir araya gelerek vatandaşlarla tek tek tokalaşan Sarıgül Belediye binası önünde kalabalık vatandaş grubu tarafından karşılandı.

Sarıgül’ü belediye binası salonunda Belediye Başkan Vekili Selim Engin ve belediye encümenleri tarafından karşılandı. Belediye’de bir konuşma yapan Başkan Sarıgül,”Gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu oldum. Daha önce belediye başkanlığımızı yapan barışa, özgürlüğe demokrasiye son derece büyük önem veren ve hakka yürüyen merhum Abdurrahman Keskin reisimizin taziyesi münasebetiyle buraya geldim.

Ben bir kez daha Hakkari halkına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun Allah taksiratını af etsin. Belediyeler yerel yönetimler demokrasinin ana damarıdır. Gittiğimiz her yerde bir kez daha hiçbir düşünce farkı gözetmeden belediyelerimize uğramayı demokrasi anlayışım olarak görüyorum. Demokrasinin kurum ve kuruluşlara yerleşmesi yerel yönetimlerin güçlenmesiyle eşdeğerdir. Bu nedenle tüm Hakkari’deki yurttaşlarım adına belediyemizi ziyaret etmekten çok mutluyum” dedi.

Belediye Başkan Vekili Selim Engin ise, başkanın ilimizi ziyaret etmesi bizi son derece sevindirmiştir dedi. Engin,”Gerçekten Hakkari belediyesinin değil tüm belediyelerin ziyaret edilmesi gerekir. Tüm belediyelerin halkın arasında köprü kurulması gerekir. Ziyaretlerin hem doğuya hem de batıya köprü olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Sarıgül daha sonra Rametli Abdurrahman Keskin’in oğlu Hakkari Durankaya Belediyesi eski Başkanı Fatih Keskin’in evine öğle yemeğine katılarak taziye ziyaretinde bulundu. Sarıgül’ün daha sonrada Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Sümbül Mahallesi’nde barış anneleri tarafından kurulan “Barış çözüm süreci” çadırını ziyaret ederek Hakkari’den ayrılacağı belirtildi. Haber: Çetin Alpsar (İHA)

sargul-hakkaride-1.jpg

sargul-hakkaride-2.jpg

sargul-hakkaride-3.jpg

sargul-hakkaride-5.jpg

sargul-hakkaride-6.jpg

sargul-hakkaride-4.jpg

Bu haber toplam 11141 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim