• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Sayın Bakan ayıp ettiniz....

Sayın Bakan ayıp ettiniz....
Bir gurup Hakkari'li spor hocalarımız destek için Gençlik ve Spor Bakanımız Suat KILIÇ ile Ankara'da bir araya geliyorlar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesinde sohbet ediyorlar. Gençlerimiz kendilerini tanıtıp amatör spor kulüplerine ve özellikle bayan sporculara malzeme konusunda destek olunmasını bunun için Ankara'ya geldiklerini söylüyorlar. Genç Bakan Suat KILIÇ; "Ak Parti'den neden Hakkari Milletvekiliniz yok. Olsaydı size çok yardımcı olurduk." demiş. Şok olan gençlerimiz susarak hoşçakalın deyip geri dönmüşler.

Bu konu benimlen paylaşıldığında çok üzüldüm. Yoğun programlarından dolayı sayın Bakan ile bir türlü telefonda görüşme imkanını bulamadım. Kendisine diyeceklerimi köşeme alıyorum. Sayın Bakan; Spor dayanışmadır, kardeşliktir, barıştır diyorsunuz. Taa Hakkari'den kalkıp binlerce kilometre yol katederek makamınıza kadar gelip en doğal hakları olan spora katkı ve malzeme konusunda destek isteyen gençlerimize siyasi çalım atıp kırmızı kart göstermenizi hoş karşılamadım. Onları Selahattin Demirtaş göndermedi. Onlar siyasi kimlikleriyle değil sporcu kimlikleriyle size geldiler.

Hakkari'de Ak Partiden neden milletvekiliz yok öyle mi? Çok kolay, bunun yanıtını siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Kimliğimizi, rengimizi inkar etiniz. Baskı ve işkence ettirdiniz. Tutuklamaları ve biber gazını reva gördünüz. Yatırım yapmadınız, işsizliği büyüttünüz. Bize terör bölgesi ve sürgün yeri rumuzunu layık gördünüz. Bu halk sadece ve sadece hür iradesini kullanmıştır. Sporu siyasete karıştırarak gençlerimize sarf ettiğiniz kırıcı laflarınız tüm Hakkari'yi rencide etmiştir. Sizi bu halktan özür dilemeye ve kentimize davet ediyorum.

Hakkari Türkiye'nin en güzel vatan bekçisidir diyorsunuz. Herkes birinci sınıf vatandaşımızdır diyorsunuz. Hayır, bence sadece Ak Partiye oy verenler birinci sınıf, vermeyenler de ikinci sınıf vatandaşınızdır. Bizi Ankara'dan boş göndediniz ama bu tavrınızla 0-1 yenik düştünüz...

Sporu siyasete, siyaseti sanata, sanatı toplumsal örgütlenmeyle karıştırdığımız için demokrasiden mahrumuz ya… Halen sen bu renktesin, sen bu düşüncedesin, sen bu ırktasın, sen bu bölgedensin, sen bu partidensin ayrımıyla birbirimizi yiyip duruyoruz. Ak Parti’den milletvekili de seçtik ve Ankara’ya gönderdik. Ama kentin cebine bir şey girmedi onlarına cebine girmekten… Bu barış sürecinde sayın Bakan’ın ayrımcılık ve partizanlık kokan gafı mide bulandırdı…

 

 

Bu haber toplam 3899 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim