• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

‘Seçimlerin yıldızı HDP olacak'

‘Seçimlerin yıldızı HDP olacak'
HDP MYK üyesi ve İl Eş Başkanı Şamil Altan, yerel seçimlerin yıldızının HDP olacağını söyledi.

HDP MYK üyesi ve İl Eş Başkanı Şamil Altan ve HDK Yürütme Kurulu Üyesi Ziya Ulusoy, Ankara'da bu hafta sonu gerçekleşecek genel kurul öncesinde ANF'ye konuştu.

'HDK SİYASİ GÜNDEMİ BELİRLİYOR'

Altan, HDK'nin bugün artık halkın çıkarlarının ifadesi olarak gündemi belirleyen bir güç olduğuna dikkat çekti, “26 Ekim'de toplanacak olan genel kurulda, bunun vurgulanacak ve halklarımızın umuda yolculuğunun bir aşaması olacaktır” dedi.

HDP'nin 27 Ekim kongresinin ana şiarının “Bu daha başlangıç” olduğunu hatırlatan Altan, “İktidar ve ana muhalefet, HDP'yi tartışıyor. Belli isimler üzerinden bu tartışmalar yürüse de, HDP'nin Türkiye'de bir anahtar rolü oynayacağını herkes hissediyor, Çünkü HDP'nin bir halk seçeneği olarak gündeme geldiğini gördüler” diye konuştu.

Altan, şunları söyledi: “Bu seçimler aslında bir HDP seçimlerine doğru gidiyor. Yerel seçimler olduğu için, halkın kendi kaderini eline alacağı ve kentlerini yöneteceği bir sistem önerisi ile beraber, bu seçimlerin yıldızı HDP olacaktır.”

Gezi direnişini anımsatan Altan, “'Kendimizi, kentimizi de biz yöneteceğiz' sözünü elbette daha önce de söyledik. Ancak Gezi direnişi bu fikrin kendini realize ettiği bir alan oldu. Seçim süreci de söylemlerimizin ve programatik yaklaşımlarımızın ne kadar hayata uygun olduğunu gösterecek” dedi.

Altan, demokrasi güçlerinin bu kadar istikrarlı ve kolektif çabaya dayanan birliğini ilk defa yarattığına dikkat çekti, “Bu bir zihinsel devrime yol açtı. Sermaye güçleri karşısında gerekli irade ve çaba gösterilirse, bir halk birliği ve cephesinin oluşturulabilmesi mümkündür” diye konuştu. 

'DÜŞÜNCE TUTMUŞTUR'

Altan, HDK için son olarak şunları söyledi: “Elbette yeni bir deney olmasından kaynaklı sorunlar var. Bizim siyasi arenada gündemi belirleyen siyasi etkimiz belki de buna taban teşkil eden örgütlenme çabamızdan daha ileride. Siyasetimize örgütlülüğümüzü yetiştirmeye çalışıyoruz ve Gezi ayaklanmasında bunu gördük. Hayal ettiğimiz ne varsa Gezi mücadelesinde gerçekleşti ama örgütsel olarak bunun altını doldurmakta gerçekten zorluk çektik. Düşünce tutmuştur, gerçeklik olabileceği görülmüştür."

'TOPRAK KAYMASI YARATACAK'

HDK Yürütme Kurulu Üyesi Ziya Ulusoy, HDK ve HDP'nin önümüzdeki süreçte emekçilerin sosyal ve ekonomik haklarını savunmakta kararlılığını ve yeteneğini gösterirse, AKP hegemonyası altındaki kitlelerde de sempati yaratacağına dikkat çekti, “Bir heyelan değilse de toprak kayması yaratacak” dedi.

Ulusoy, “AKP hegemonyasının kolay kolay erozyona uğramayacağı yönündeki olumsuz ve karamsar görüşlere de darbe vuracaktır” diye konuştu.

 

HDP'ye oy vermenin her şeyden önce gerek ezilen halkların, inançların demokratik özgürlüğünü, emekçilerin sosyal ve ekonomik haklarını savunanların güçlenmesi anlamına geldiğini belirten Ulusoy, “Bu yoldan umutlu bir biçimde yarının hem demokratik özgürlükçü Türkiyesi kurulacak hem de emekçilerin öz güveni çok daha fazla gelişecek ve burjuvazinin tüm kesimlerine karşı halkların ve emekçilerin bağımsız, devrimci, demokratik hatta sosyalizan güçlerinin gelişmesine önemli katkı sunacaktır” dedi.

Bu haber toplam 3070 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim