• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

şehit babası "ülkeyi yönetenlere hakkımı helal etmiyorum"

şehit babası "ülkeyi yönetenlere hakkımı helal etmiyorum"
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 5 yıl önce PKK'lılarla girilen çatışmada yaşamını yitiren Asteğmen Zeki Burak Okay'ın babası hakkımı hela etmiyorum dedi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 5 yıl önce PKK'lılarla girilen çatışmada yaşımını yitiren Asteğmen Zeki Burak Okay, Ramazan Bayramı'nın 3. günü Bursa Pınarbaşı Garnizon Şehitliğindeki kabri başında anıldı. ailesi ve yakınlarının katıldığı anma töreninde oğlunun mezarı başında bir konuşma yapan baba Sezai Okay, oğlunun şehit olduğu gün, 'Vatan sağ olsun' demediğini şimdi de demeyeceğini dile getirerek, "Oğlumuzu kaybettiğimizde eşim ve ben birçok şeyi açığa çıkarıp feryat etmiştik. 'Vatan sağ olsun'
demeyeceğiz. Hakkımızı helal etmiyoruz' demiştik. Bunun en büyük sebebi ise, bu yavruların nereye kadar öleceğinin sorgulanmasıydı. O günden bugüne ne oldu? Asteğmenlere artık sınır koruma görevi vermiyorlar. 5-6 tim komando taburu sınırı korumakla görevlendiriliyor. Peki dün nerdeydiniz? Önceki gün nerdeydiniz? Yazık değil mi? Biz evlatlarımızı kaybettik. Yüreğimizdeki acıyı ifade etmek mümkün değil. Siz çocuklarınıza sarılıp bayramlarda ellerinizi öptürüyorsunuz. Biz ne yapıyoruz? Gelip bu mermerlere sarılıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİR TEK KIRMIZI HALI EKSİKTİ"
Habur'da PKK'lıların barış elçileri gibi karşılandıklarını anlatan Okay tepkisini şöyle sürdürdü: "PKK'lıları Habur'da neredeyse kırmızı halılarla karşılayacaklardı. Onlar barış elçileriymiş. Barış kimle yapılır? Kandırılmış birkaç grup insanla, maşalarla mı yapacaksınız bu anlaşmaları? Madem bu insanları affedeceklerdi, bizim çocuklarımız neden öldü? Bizim çocuklarımız bu kadar mı kıymetsiz? Sınır karakolları daha yeni yapılacakmış. Buna hangi vicdan dayanır? Şehit ailelerine, 'Vatan sağ olsun' dedirtiyorsunuz. Sonra bu şehit aileleri nasıl yaşıyor, yaşamlarını nasıl sürdürüyor diye sormuyorsunuz. Şehit ailelerine 453 TL maaş veriyorlar. Bu maaşla bu insanlar nasıl geçinecek? Ülkeyi bölüp bölüp parçalamak isteyenlerin Meclis'teki uzantıları 10 bin TL maaş alıyor. Yazık, günah değil mi? Ben bu ülkeyi idare edenlerden, yönetenlerden utanıyorum. Billboardlara, 'Şehit ailelerine ayrıcalık vereceğiz' diye yazıyorlar.

Şehit ailelerine ayrıcalık vermek için illa halka mı sormak gerekiyor? Referandum mu yapmak gerekiyor? Biz haklarımızı helal etmeyeceğiz. Hakkımızı bugün de, ölene kadar da hatta öldüğümüzde de helal etmeyeceğiz."

Bu haber toplam 4136 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim