• BIST 9968.7
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Sel hayatı olumsuz etkiledi

Sel hayatı olumsuz etkiledi
Zonguldak’ta dün akşamdan bu yana etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında Çaydamar ve Üzülmez Derelerinin birleştiği Acılık Deresi taşma noktasına geldi.

YÜKSELEN SU SEVİYESİ KORKUTTU

Zonguldak’ta sabah saatlerinde yükselen Acılık Deresi üzerindeki Dökerel Köprüsü trafiğe kapatıldı. Zonguldak Belediyesi zabıta ekipleri köprüyü sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe kapattı.
Köprünün karşısına geçmek isteyen vatandaşlar korku dolu bakışlar arasında koşarak karşıya geçti. Bazı vatandaşlar çocukları ile birlikte geçerken heyecanlandı. Su seviyesi yükselen dereyi görüntülemek isteyen bazı vatandaşlar "görüntü çok korkunç" dediler. ONUR ALTINDAĞ

ZONGULDAK-ANKARA YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Zonguldak-Ankara karayolu sel sebebiyle trafiğe kapandı. Dün gece başlayan sağanak yağmur yüzünden Zonguldak’ın birçok ilçesinde su baskınları yaşandı. Asma Deresi’nin taşması sebebiyle Zonguldak-Ankara yolu trafiğe kapandı. Araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Ekiplerin yolu açmak için çalışması sürüyor. REFİK FİDAN

EREĞLİ'DE BİR BELDE VE BEŞ KÖY SULAR ALTINDA KALDI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan yağmur, bir belde ile beş köyde sel baskınlarına neden oldu.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay köyü ve Süleymanbeyler köyünde gece boyunca yağan aşırı yağış sel felaketine yol açtı. Sel felaketinin en yoğun yaşandığı Çaylıoğlu köyünde çok sayıda ev, iş yeri ve araçlar sular altında kaldı. Sel baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar çatıda ve üst katlarda kurtarılmayı bekliyor. Sel felaketinin yaşandığı köyde jandarma karakolundaki araçlar tamamen sular altında kalırken, karakol boşaltıldı.

Sabah saat 06.00'dan itibaren evinde mahsur kalan ve çatıda kurtarılmayı bekleyen 70 yaşındaki Zeynep Erol itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sabah uyandığında her tarafın sular altında kaldığını gördüğünü anlatan Zeynep Erol, oğlu Ümit'in telefonla kendisini arayarak çatıya çıkmasını istediğini ve yaklaşık 4 saat boyunca kurtarılmayı beklediğini söyledi.Çaylıoğlu köyü sakinlerinden Serdar Acar (30) köyün tamamen sular altında kaldığını ve bir çok kişinin evlerinin çatısına çıkarak kurtarılmayı beklediğini ifade etti.

Ereğli-Devrek arasındaki karayolunun Öğberler köyü mevkisinde yaşanan heyelan nedeniyle 16 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçede şu ana kadar İskenderli köyü ile Ormanlı köyü köprülerinin sel nedeniyle yıkıldığı öğrenildi.
Kdz. Ereğli Belediyesi'ne bağlı itfaiye, il özel idaresi ve İl Afet Müdürlüğü ekipleri sel felaketi yaşanan Çaylıoğlu köyünde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. VEDAT KILIÇ

SELDE MAHSUR KALANLAR KEPÇEYLE KURTARILDI

Zonguldak’ta, sağanak yağışla biriken suların sele dönüşmesiyle birçok kişi mahsur kaldı.Zonguldak’ta geceden bu yana etkili olan sağanak yağış sebebiyle Asma deresi taşma noktasına geldi. Asma Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, derenin taşması üzerine saatlerce kurtarılmayı bekledi. Selin bastığı yolun karşısına geçemeyenler çocuk parkına sığındı. Emniyet müdürlüğü trafik ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Yol trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelen kepçe kurtarılmayı bekleyen vatandaşları kurtardı. Asma deresinin taşma ihtimaline karşı belediye ekipleri şehrin çeşitli noktalarına kurulan hoparlörlerden taşkın durumuna karşı uyarılarda bulundu. Dere kenarında ikamet eden vatandaşlar panik içinde kurtarılmayı bekledi. Dere kenarında işyeri bulunan vatandaşlar işyerlerini boşalttı. REFİK FİDAN

ZONGULDAK'TA SEL HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

 

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından Zonguldak’ta dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak yağış sonrası Üzülmez ve Çaydamar Deresi’nin birleştiği Acılık Deresi taşma noktasına geldi. Özellikle Asma Mahallesi’nden itibaren debisi yükselen Acılık Deresi’ni gören vatandaşlar korku dolu gözlerle izledi.Emniyet ve belediye ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. (İHA)

Bu haber toplam 2889 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim