• BIST 10055.98
  • Altın 2415.92
  • Dolar 32.207
  • Euro 34.779
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 9 °C

Şemdinli'de başarı öyküsü

Şemdinli'de başarı öyküsü
Türkiye genelinde özel bir dergi tarafından 107 bin 230 kişinin katılımıyla 4. sınıflar düzeyinde uygulanan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Şemdinli'den bir öğrenci Türkiye birincisi olurken, bir öğrenci de Türkiye'de 377'si oldu.

Haber: Ahmet Kavak

Şemdinli Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencilerinden Berat Öktem Türkiye birincisi olurken, aynı sınıftan Evin Bayram ise Türkiye 377'si oldu. 107 bin 230 öğrencinin katıldığı SBS deneme sınavında aynı okulun örgencilerinin başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu 4/A sınıfından 33 kişi, Türkiye ortalamasının üzerinde başarı sağladı. İl genelinde ilk 9'a giren öğrencilerin de bu sınıfta eğitim gördüğü belirtildi.

"BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL"
SBS deneme sınavına giren Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu öğrencilerinden Berat Öktem, Evin Bayram,Özgür Eroğuz, Musa Kendir, Merve Tekin, Mihriban Akbaş, Hasret Bilici, Jülide Aydıner, Hanzala Yanıç, Erbil Bilici, Furkan Geylan, Davut Kaplan, Bahar Eroğuz, Hande Özkan, Kader Demir, Sitem Geylan, Hacer Gürdal, Saadet Budak, Mehmet Akbaş, Beşir Özer, Recep Baş,Melike Tekin,Yakup Duyan,Dünya Sevin, Kevim Tekin, Hatiçe Tekin ve Çimen İz, sınavda Türkiye ortalamasının çok üzerinde puanlar alarak ailelerine ve öğretmenlerine umut verdi.

Başarılı öğrencilerin çoğunun öğretmeni olan 4/A sınıfı öğretmeni Ramazan Tatlı, bu başarının tesadüf olmadığını, beklenen bir başarı olduğunu söylerken, aynı başarının diğer deneme sınavlarında da devam edeceğini ve bu başarının SBS'de de gösterileceğine inandığını ifade etti.


Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okul Müdürü Nimet Öz, Müdür Yardımcısı Cahit Özkan, Şemdinli eğitimi için umut verici bir gelişme olan bu başarıdan dolayı Türkiye birincisi olan Berat Öktem'i ve Türkiye 377'si olan Evin Bayram ile Türkiye ortalamasının üzerinde puan alan bütün öğrencilerini gönülden tebrik ederken bu başarıyı SBS'de de beklediklerini dile getirdi.

semdinli-okul-1.jpg

 

semdinli-okul-2.jpg

Bu haber toplam 7363 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim