• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Şemsettin Demir ile çok özel....

Şemsettin Demir ile çok özel....
İstanbul Hakkari’liler Derneği Başkanı Şemsettin Demir, haber merkezimizi ziyaret etti ve Genel Yayın Müdürümüz Hakan Taş’ın sorularını yanıtladı.

İstanbul'da bir dernek var. Hakkari İli ve İlçeleri Eğitim Kültür Sanat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği. 2010 yılında kurulan bu derneğe yedi ay önce Şemsettin DEMİR başkan olmuş. Genç başkan ile Hakkari'de bir söyleşi gerçekleştiriyoruz.

semsettin-demir-hakkari.jpg-2.jpg- Derneğiniz ile ilgili bilgi verirmisiniz?: Üç yıl önce kuruldu, 190 üyemiz var. Adı üstünde eğitim kültür, yardımlaşma ve dayanışma.. Özellikle öğrencilerimize ve hastalara destek olmaktayız. İstanbul'da 10 bin Hakkari'li hemşehrimiz var. Büyük bir dayanışma içinde birbirimizden haberdarız.

 - Üye aidatlarıyla mı yaşatıyorsunuz derneği, ne durumdasınız?: Aslında küçük bir aidat var ama çok az kişi destek oluyor. Ben kendi imkanlarımla ayakta tutmaya çalışıyorum. Karadeniz Federasyonu ile kardeş olduk. Özellikle Trabzon ve Sinop Federasyon yöneticilerinin bize müthiş destekleri var. Örneğin Trabzon Federasyonu İstanbul'da okuyan on öğrencimize burs vermektedir.

-Hakkari'li işadamlarından ve sanatçılarından destek yok mu?: Böyle bir soru yönelttiğimde genç başkanı birden hüzün sarıyor ve oruçlu olduğu halde cebinden sigarasını çıkarıp efkarlı efkarlı yakıyor. "Hakkari'li işadamlarından maalesef destek alamıyoruz. Örneğin Şemdinli'li İşadamı Celal Özel'e bizzat gittim.

Resmi makbuz karşılığı destek istedim, olamayacağını söylediler. Sanatçı Erdoğan kardeşlere ulaştım yine bana dönüşleri olmadı. Biz resmi bir derneğiz. Tüm giriş çıkışlarımız makbuzludur, belgelidir. Karadeniz dernekleri bize her türlü desteği veriyor ama hemşehrilerimiz vermiyor. En çok istediğim hizmetlerden biri derneğimize ait bir misafirhanenin olması ama destek alamadığımız için bunu gerçekleştiremiyoruz. Biz şuan dernek olarak 10 öğrencimize burs veriyoruz.

-Hakkari Valisi ile iletişiminiz var mı, derneğe bakış açısı nedir?: Çeşitli etkinliklerimize sayın valimizi davet ediyor ve bilgilendiriyoruz. Bize hiç dönüşü olmadı. Dün kendisiyle makamında görüştüm. Neden mesafeli durduklarını sordum, "Valinin boş işlerle işi olmaz" dedi bana. Çok üzüldüm ve kırıldım. Türkiye'nin her tarafında her ilin sosyal ve dayanışma dernekleri mevcuttur. Bu kadar önemli bir hizmete nasıl boş işler denilir anlamış değilim. İstanbul valisi bizi daha çok önemsiyor.

-Resimlerinizi incelerken Mustafa Sarıgül dikkat çekti, kendisinin desteği var mı?: Şişli Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül tam bir Hakkari sevdalısıdır. Her faaliyetimizde yanımızda olur, her derdimize de deva oluyor. Geçenlerde gerçekleştirdiğimiz gecemizde kendisine bir Hakkari portresi hediye ettim. "Hakkari benim başımın üstünde" diyerek kocaman çerçeveyi başının üstüne koyarak medyaya poz verdi. O çok özel bir insan ve Türkiye için bir şanstır.

-Ön sohbetimizde Hakkari Üniversitesi Rektöründen bahs ettiniz. Biraz daha konuyu açarmısınız?: Dernek olarak bizimle en çok Hakkari Üniversitesi Rektörü ilgileniyor. Prof.Dr. Abubekir Ceylan hocamız ve Genel Sekretere teşekkür ediyorum. Üniversite ile ortaklaşa bir çalışmamız var. Okulların açılmasına 1 hafta kala yaşları 8 ila 12 arası olan çocuklarımıza 300 adet orjinal bisiklet ve ciddi anlamda kırtasiye malzemesi dağıtacağız. Bu destek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Dağıtımı Üniversite yapacak. Ceylan hocamıza tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.

-Öğrencilere bir gezi programı var sanırım, anlatır mısınız?: Evet, Türk Telekom Anadolu Lisesinde okuyan on gencimizi İstanbul'da ağırlayacağız. 1 hafta sürecek olan bu geziyi İstanbul Sinop Federasyonu Başkanlığı üstleniyor. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Altaş'a derneğimiz ve gençlerimiz adına teşekkür ediyorum.

-Size en çok hangi konular için başvuruluyor, hangi konuda yardım isteniyor?: İstanbul başlı başına bir ülke. Burada herşey zor. Çok sayıda hasta ve öğrenciler geliyor. Burs başvuruları çok yoğun. Konu açılmışken söylemekte yarar var, İstanbul Aydın Üniversitesini kazanan iki öğrencimize burs verilecek. Burayı kazanan öğrencilerimiz varsa bize hemen başvurabilirler.

Saat beşte başlayan söyleşimiz iftar saatine kadar sürdü. Genç başkana bir dokundum bin ah işittim. Sivil toplum örgütlerinin elbette önemi büyüktür. Toplumsal sorunlara kayıtsız kalınmamalıdır. Kentimizin adını taşıyan ve insanlarımıza katkı sunan oluşumlara hepimiz destek çıkmalıyız. Valimizin “Boş işler” dediği kültür, sanat, sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği İstanbul-Hakkari arasında bir köprü görevinide yürütmektedir. Şemsettin Demir ve derneğin diğer yönetici ve emekçilerini kutluyorum.

semsettin-demir-hakkari.jpg-1.jpg

 

 

 

 

Bu haber toplam 7140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim