• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

SES’den sokağa çıkma yasaklarına tepki

SES’den sokağa çıkma yasaklarına tepki
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi bölgede meydana gelen sokağa çıkma yasakları ile sağlık emekçilerine yönelik şiddete tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Hakkari Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen SES üyeleri ile kentteki bazı STK yöneticileri Diyarbakır, Mardin ve Şırnağın bazı İlçelerinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ile bölgede meydana gelen hak ihlallerini basın açıklamasıyla kınadı.

Basın açıklamasını okuyan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Eşbaşkanı Faruk Temel, Bugüne kadar 7 ilde 1,5 milyona yakın kişinin yaşadığı 18 ilçede onlarca mahalleyi kapsayacak şekilde toplamda 54 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi dedi.

Temel,” Bölgede ilk olarak 16 Ağustosta Varto’da başlayan sokağa çıkma yasakları adı altında uygulanan ablukalar şuan Cizre, Silopi, Dargeçit olmak üzere beş ilçede devam etmektedir. Bu uygulamalarla halk sıkı yönetim dönemlerinde bile örneği görülmemiş orantısız bir şiddete maruz bırakılmaktadır. Başta yaşam hakkı olmak üzere halkın beslenme, su, elektrik ve sağlık hizmetine ulaşma gibi temel hakların ihlal edilmeye devam edilmektedir. 

Öğretmenler hizmet içi eğitim gerekçesiyle kentten gönderilirken, sağlık emekçilerine de hazır olun talimatları verilerek adeta yaşananların daha da ağırlaşacağını ilan etmiştir.

Asker ve polisler tarafından hastanelerin üst olarak kullanılmasına, ambulansların yaralılara giderken polis tarafından engellenmesine artı hastanelere erişmemesine, acil servislerin önünde zırhlı araçların kuluçlandırılmasına ve sağlık çalışanlarının öldürülmesine, yaralanmasına Sağlık Bakanlığının olumlu bir girişime bulunmadığı gibi hukuka aykırı emekçilere dayatılması söz konusudur.

Sağlık Bakanlığı hukuka aykırı bu uygulamaları biran önce sonlanması ve halkın sağlık hakkının tanınması için uğraşmalı ve sağlık emekçilerinin şiddetten uzak bir biçimde insanca çalışma ve yaşatma hakkının gereklerini yerine getiremediği noktada hesap vermelidir” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3913 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim