• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Ses'ten tırmanış skandal oldu

Ses'ten tırmanış skandal oldu
Ses Şubesi yazılı bir açıklama yaparak Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Zirve Dağcılık Kulübünün ortaklaşa düzenlediği ve 50 kişinin katıldığı Sümbül Dağı tırmanışını bir skandal olarak değerlendirdi.

Haber: Feyzullah Taş- Yapılan yazılı açıklamada, 30 Haziran 2012 ile 1 Temmuz 2012 tarihleri arasında Sümbül Dağına iki gün süren bir tırmanış gerçekleştirildiği belirtildi. Tırmanış sırasında gruptan bir kişinin yılan ısırması sonucu hayati tehlike geçirdiği ve kişinin hava yolu ile Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtilen açıklamada "Biz insan ve toplum sağlığına önem veren sağlık ve sosyal hizmet emekçileri sendikası (SES) olarak bir spor aktivitesi olan dağcılık sporu kapsamında kafile içerisinde mutlaka bir sağlık ekibinin de olması gerektiğine inanmaktayız. Hakkari Sümbül Dağı gibi 3 bin 500 metre yükseklikte sarp kayalık ve derin uçurumların olduğu yılan, akrep gibi zehirli sürüngenlere karşı hiçbir tedbir alınmadan bu organizasyon gerçekleştirilmiştir.

Yapılan etkinlikte arama kurtarma ve ilk yardım ile uzman sağlık ekibinin bu grupta yer almamasını bir skandal olarak değerlendiriyoruz. Kaldı ki, bir masa tenisi sporu turnuvasına bile görevlendirilen sağlık ekipleri böyle tehlikeli ve riskli bir spor aktivitesinde neden görevlendirilmedi. Yaşanan tedbirsizlik nedeni ile kafile içinde bulunan tüm insanların hayatı tehlikeye atılmıştır. Son birkaç yıldır bir gelenek haline gelen Sümbül Dağı tırmanışı Hakkari’li yurttaşlarımız arasında büyük bir ilgi görmüştür.

SES olarak insanlarımızın doğa ile buluşması çerçevesinde önemli bulduğumuz böylesine güzel spor aktivitesi ile dağcılık sporunun geliştirilmesi için ilgili mercilerin yurttaşlarımızın hayatını riske atmadan bundan böyle bu tür aktivitelerde grup ile birlikte arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri ile tam donanımlı uzman sağlık ekiplerinin de görevlendirilmesi yaşanacak bir takım ölümcül kazalara anında müdahale edilmesine katkı sunacaktır” denildi.
 

Bu haber toplam 4043 defa okunmuştur
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim