• BIST 10000.12
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Şeyh Said’in yakınlarından BDP'ye destek

Şeyh Said’in yakınlarından BDP'ye destek
Şeyh Said’in ailesi, yerel seçimlerde BDP adaylarını destekleyeceklerini açıkladı. "Bizlerin duruşu dedelerimizin arzu ve istemi olan Kürtler arası ittifak ve birliktir.

BDP adayları bu seçimlerde birlikteliğimizin adayları olacaklardır" diyen Şeyh Said'in yakınları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la görüşmelerin müzakereye evrilmesini istedi, Rojava'ya dönük saldırıları kınadı. 

Erzurum, Elazığ, Bingöl ve Diyarbakır'da yaşayan Şeyh Said'in torunları ve yakınları, siyasal ve süreçlere dair tutumlarını açıklamak amacıyla Diyarbakır'da DTK binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Şeyh Abdurahman'ın torunu Behram Bilgin ile Şeyh Sait'in torunu Diyadin Fırat ve DTK İnanç Komitesi üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Şeyh Abdurahman'ın torunu Behram Bilgin, Kürtler ve Kürdistan’ın yüzyıla yakın bir süredir dünyanın egemen güçleri ve bölge yönetimlerinin kendisine biçtiği siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik ortamda büyük parçalanmışlıklar, acılar, zulüm ve haksızlıklarla yüzyüze yaşadığı belirtildi.

Kürt halkının hak, onur, adalet ve özgürlük mücadelesinin önemli bir aşamaya geldiğine de dikkat çeken Berhan Bilgin, “Kürtlerin bu aşamaya gelmesinde en büyük payın sahibi olan şehidlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. 

Kürdistan'ın 4 parçasında Kürtlerin elde ettiği kazanımlara da işaret eden Bilgin, Güney Kürdistan’da oluşan Kürdistan Bölgesel Yönetimi sonrasında Doğu Kürdistan’da yaşanan gelişmelerin, Rojava’da Kürt halkının ulaştığı birlik ve örgütlülük düzeyinin, Kuzey Kürdistan’da ise devam eden diyalog sürecinden umutlandıkları da altını çizen Bilgin görüşmelerin müzakereye evrilmesini istedi. 

ÖCALAN'LA GÖRÜŞMELER MÜZAKEREYE EVRİLMELİ

“Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ile sürdürülen görüşmelerin müzakereye evrilmesi ve kalıcı bir barışa dönüşmesi temel talebimizdir" diyen Bilgin Rojava devrimine dönük saldırıları da kınadı. 

"Rojava’da aciliyet arz eden Kürtler arası birliğin ve itifakın tesisi arzumuz ve talebimizdir. Rojava'daki Kürtlerin elde ettiği kazanımları tüm Kürt halkının kazanımları olarak görmekteyiz. Rojava'da, hak ve adalet dini olan İslam adına halkımıza, onun meşru savunma ve güvenlik güçlerine yönelen her türlü saldırıyı kınıyoruz." dedi. 

'DUALARIMIZ ROJAVA'DAKİ DİRENİŞÇİ GÜÇLERLEDİR'

Cephet El Nusra ve bağlantılı güçler başta olmak üzere, Rojava’ya yönelik saldırıları gerçekleştiren tüm güçleri, bu tutumlarını değiştirmeye de davet eden Berhan Bilgin ”Suriye'de yaşayan herkesin hak ve hukukunu gözeten adil bir barışa ulaşılması temel dileğimiz ve arzumuzdur. Bu hususta referanslarımız Medine barışıyla Hz. Muhammed (S.A.V), Ermeni Katliamına karşı duruşuyla Şeyh Hasan Efendi ve Şeyh Said Efendi, Dersim Katliamına karşı 17 arkadaşıyla Bismil ovasında şehadete ulaşan Şeyh Abdürrahim Efendi'dir” dedi.

Dini ve mezhebi ne olursa olsun, hak ve hukuk gözetilerek mazlumun yanında yer almanın temel bir duruşları olduğu da vurgulanan açıklama, “Dualarımız mazlum halkımız ve direnişçi güçleriyledir” diye devam etti.

Ulusal Kongre çalışmalarının Kürtler arası ittifak ve birlikte hareket etme konusundaki çabaların umutları arttıran bir temel husus olduğunu da belirten Berhan Bilgin şöyle devam etti: “Her millet gibi ortak bir irade ve platforma sahip olma, bunu gerçekleştirme sorumluluğu tüm siyasal yapılarımızın sorumluluğudur. Temennimiz tüm farklılığı ve zenginliği ile halkımızın iradesinin temsil edileceği bir kongrenin bir an önce yaşama geçirilmesidir. Bu konuda üzerimize düşen bir sorumluluk olursa yerine getireceğimizin de bilinmesini isteriz.”

'BDP ADAYLARI KÜRT BİRLİĞİNİN ADAYLARIDIR'

Böylesi bir ortamda yerel yönetim seçimleri sürecine girildiğini de belirten Berhan Bilgin, “Bizler halkımızla birlikte hareket ederek onların haklı ve meşru taleplerinin savunucusu olmayı ilke edinmiş bir misyonun, bir geleneğin parçasıyız. Şehid Şeyh Said Efendi’nin belirttiği gibi ‘Bizler bu hareketin ne başında ne sonundayız. İçindeyiz.'

Bölünmeye karşı birliği esas alan atalarımızdan Şeyh Haşim Efendi’nin Kasr-ı Şirin’deki bölünmeye karşı bir duruş sergileyerek şehid olması; Şeyh Said Efendi'nin Lozan’daki bölünmeye karşı durup şehadete ulaşması bizim için örnek duruşun göstergeleridir. Her türlü bölünmeye karşı bugün buradayız. Halkımızlayız” dedi.

“Bizlerin duruşu dedelerimizin arzu ve istemi olan Kürtler arası ittifak ve birliktir” diyen Berhan Bilgin, yerelde iradelerini seçecekleri bu seçimlerde tüm güçleriyle, Kürt halkı ile birlikte olacaklarının mesajını da verdi.

Şeyh Said'in torunu Diyadin Fırat ise, yaptığı kısa konuşmada Rojava'daki devrim sürecine değinerek, Kürt hareketine sonuna kadar destek olmaya devem edeceklerini ifade etti. 

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise, Şeyh Sait ve Şeyh Abdurrahman'ın aileleriyle birlikte olacakları ve çalışacakları için çok mutlu olduğunu belirterek, "Kürdistan'da kendini mücadeleden dışta gören halkımıza partimizin kapısı açıktır. Kürdistan'da tarihi bir süreçten geçiyoruz. Şeyh Sait'in yakınlarının böylesi süreçte yanımızda olması önemli bir etki yaratmıştır. Mücadelede tarihi sorumluluğumuza destekler verilmelidir" diye konuştu. 

 

Bu haber toplam 2651 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim