• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Sigara için sevgiliye mektup

Sigara için sevgiliye mektup
Seni çok seviyorum. Yaşamımın en anlamlı günlerini seninle birlikte geçirmiş olmaktan son derece mutluyum. Seninle her zaman gurur duyuyorum. Sana layık bir hayat arkadaşı olmak için çabalıyorum.

Evimin direği, çocuklarımın babası; inan senin evinle, eşinle ve çocuklarınla her zaman gurur duyman, başının dik, alnının açık bir aile reisi olarak herkesçe takdir edilmen için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu aralar ciddi bir sıkıntı yaşıyorum. Malum mevsim kış ve havalar oldukça soğuk. Aldığımız yakıttan tasarruf ederek evi ısıtmaya çalışıyorum, ancak ev ısınmıyor.

Sevgili canım, sen ve çocuklar da haliyle üşüyorsunuz. Dikkat ettiysen çocuklar üşüttüklerinden sürekli nezle oluyor. Hani diyorum, her ay yarım ton kadar daha fazla kömür yaksak, daha iyi ısınsak ve hasta olmazsak diyorum. Ya da ayda fazladan 100–120 TL fazla harcayarak vitamin deposu meyve alsak, çoluk-çocuk tüketsek de hastalıklara karşı direncimiz artsa diyorum. Gelirim ortada, bu kadar parayı nereden mi bulayım diyorsun? Çok basit. Aynı gelirinden istiyorum. Yani fazladan harcamana gerek yok diyorum.

Galiba, bu kadın kafayı üşüttü diye düşünüyorsun. Ben yok diyorum, o ver diyor. Gelir ortada, bu mümkün değil, diyorsun. İstersen oturup bu konuyu aramızda konuşalım. Benim istediğim miktar belli. Sen bu paraya zaten sahipsin. Yine yakıta veriyorsun. Ancak ne sen ısınıyorsun nede ev halkı. Üstelik sana da bize de zararı büyük olan bir yakıta harcıyorsun. 

Yok, canım, atıyorsun deme her şey apaçık ortada. Nasıl mı? Sen sigara içmiyor musun? Senin içeceğin en ucuz sigara paketi 5 TL’dir. Bu ayda 150 TL, yılda 1800 TL eder. Kışın 6–7 ay yakıt tükettiğimize göre senin yıllık 1800 TL’ in 7 aya böldüğümüzde aylık 154 TL’ in üzerinde bir para demektir. Bu para da söz ettiğim masrafımızı karşılamaya yeter de artar. Sigara çağımızın ileti, bulaşıcı bir hastalık, biyolojik bir zehirdir. Haftada 2-3 kitap,  3-4 tişört, 40 ekmek veya simit,Ayda 1 depo benzin, 1 kol saati, 1 elbise, 1 yorgan, 1 ütü,Her yıl Yeni 1 bilgisayar ve printer,  gelişmiş bir cep telefonu, 1 televizyon, gelişmiş bir fotoğraf makinesi,20 yılda ise yeni bir araba, ev peşinatı olabilir.

Sevgili hayat arkadaşım; istersen bu düşüncemden vazgeçip sana başka bir teklifte bulunayım. Sen çalışıp çabalıyor ve bu parayı kazanıyorsun. Ancak eşin olarak beni sevdiğini ve bana değer verdiğini, küçük ve gücün nispetindeki bir istekte bulunduğumda beni kırmayacağını çok iyi biliyorum. Bana her ay ev masraflarının dışında 150 TL ekstradan para ver. Ne mi yapacağım? Hiç! İstersen kafayı üşütmüş de. Verdiğin parayı karşına oturup kibrit ile tutuşturup yakmayı düşünüyorum. Saçmalama deme. İnan ki ciddiyim. Bunu ben ayda bir kez yapacağım üstelik. Sakın yerme, sakın için yanmasın.

Zira sen benim ve çocuklarımın karşısına geçip her gün parayı yakıyorsun. Duman ve kül oluyor. Dumanını yel alır parasını el alır. Bizim içimiz yanmıyor mu sanıyorsun. Üstelik ben parayı yakarken sadece maddi olarak kaybımız olacak. Oysaki sen yakarken hem kendi hem de sevgili ailenin sağlığı ile oynuyorsun. Ne o, şaşırdın mı? Sevgili kocacığım Hakkâri de HESKA-DER’ diye bir dernek var,Sigaranın kimliğini çıkarmıştı,47320 kişi beğenmişti, bende çok beğendim, bu konuda bize bir eğitim verildi. Broşür dağıtıldı. Bu broşürü senin için getirdim.

Bu derneği daha öncede uşkunun dondurması ve keki,dağdağan kahvesi,şifalı bitkilerden yemekler.Şelımsor yemeğini sana yaptım çok beğenmiştin,bu dernek 7 yaşında olmasına rağmen  70 çeşit faaliyeti olan bir dernek,Ayrıca ZAMEP ile kırk engelli bayanlara verilen Bedensel Engelli Bayanlara El Sanatları Eğitimi Projesinden tanıyorsun.

Günde beş sigara içen bir kişinin Çernobil nükleer kazasının 100 km çevresinde bulunan biri kadar radyasyon almaktadır. Rus ruletin de ölme riskinin altıda bir olduğu sigarada ise bu oran %50dir. Bu da vücut savunma sitemini çökerterek sayısız hastalıklara ve ölümlere karşı dirençsiz kalmasına neden olmaktadır. Sevgili kocacığım saçın da dökülüyor. Çünkü sigara kelliği tetikliyor. Yaşlanıyorsun; çünkü sigara içenlerin on iki yıl daha az yaşamaktadır..

Hayat Arkadaşım,    Bu mektup eline geçince birkaç defa daha okuyacağını biliyorum. Biraz düşününce ne kadar haklı olduğumu anlayacaksın. Eşin olarak istediklerimi çok gördüğün halde bu parayı hiç çekinmeden dumana ve küle çevirdiğini, kendine ailene ve sevdiklerine ne kadar zarar verdiğini göreceksin. Sigarayı bıraktığın zaman ailemizin her yönüyle ne kadar mutlu olacağını göreceksin, ÇÜNKÜ SİGARA BIRAKMAN EN GÜZEL SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİDIR.

Sevgili Hayat Arkadaşım, seni çok seviyorum. Seninle gurur duyuyorum. Bir daha dünyaya gelsem, “kiminle evlenmek istersin? “ diye sorsalar ben yine seni seçerim. SEN DÜNYANIN EN CANA YAKIN, EN FEDAKÂR EŞİSİN.                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                       SENİ ÇOK SEVEN EŞİN  

 

Bu haber toplam 6335 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim