• BIST 10181.41
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Sigarayı bırak, parasını Afrika'ya gönder

Sigarayı bırak, parasını Afrika'ya gönder
(HESKA-DER) Başkanı Sefer Kaçmaz, sigarayı bırakıp parasını da yardım kuruluşları vasıtasıyla Afrika'daki aç insanlara gönderme çağrısında bulundu.

Haber: Feyzullah Taş-Hakkari, Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) Başkanı Sefer Kaçmaz, sigarayı bırakıp parasını da yardım kuruluşları vasıtasıyla Afrika'daki aç insanlara gönderme çağrısında bulundu.

Yazılı bir basın açıklaması yapan Sefer Kaçmaz, 11 ayın sultanı Ramazan ayının, sigara ve sağlığa zarar verici alışkanlıklardan kurtulmak için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Ramazan ayının nefsin kötü istek ve arzularına söz geçirerek yıllardır sürdürülen zararlı alışkanlıklardan kurtulmanın tam zamanı olduğunu belirten Kaçmaz, "HESKA-DER olarak mübarek Ramazan ayını fırsat bilerek oruçlu iken sigara içmeyen iftardan sonrada içmemesin teşvik etmek amacıyla, sigara bırakan herkese, hediyelerin en güzelini veriyoruz.

Ramazan ayın 27. günü Kadir gecesinde yüce kitabımızın indiği gecede hediye edeceğiz. Güncel Türkçe ile sadeleştirilmiş, Elmalılı Hamdi Yazır, renkli kelime mealli Kuran-ı Kerim hediye ediyoruz. Gelin sigara bırakarak içmediğiniz sigara parasını yardım kuruluşları vasıtasıyla, Afrika'daki aç insanlara gönderin, Gelin sigara içmeyerek sigara lobisini değil Afrika'daki aç insanları sevindirin. Dünyanın en mutlu insanı ol. Sigara günümüzü ve yarınımızı karartan çağımızın tehlikesidir.

Asrımızın afetidir. Kendimizi ailemizi ve çevremizi olumsuz etkileyen zararlı bir alışkanlıktır. İçeriğinde 4 bin kimyasal madde ve 40'dan fazla kanser yapıcı madde bulunan sigaranın zararlarının artık herkesçe bilindiği, Müslümanları, kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzaklaştıran ve arındıran Ramazan ayının, nikotinin ve alkolün esiri olup hem kendilerinin, hem yakınlarının hayatını tehlikeye atan kişilerin, sigara ve alkol bağımlılarını bırakmaları için iyi bir fırsattır.

Bu uzun yaz günlerinde sabredip 16 saat bu alışkanlıklardan uzak kalma iradesini gösterebiliyorsak, bir ömür boyu rahat etmek için tamamen bu zararlı alışkanlıklardan kurtulabiliriz" şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 4162 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim