• BIST 10166.89
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Şine köprüsü geçici olarak ulaşıma açıldı

Şine köprüsü geçici olarak ulaşıma açıldı
Hakkari-Çukurca karayolunda bulunan Şine köprüsü 9 ay aradan sonra geçici olarak ulaşıma açıldı.

Hakkari-Çukurca karayolunun 45. Kilometresinde bulunan ve 11 köy ile 30 mezranın ulaşımını sağladığı Şine Köprüsü, askerler tarafından güvenlik nedeniyle yaklaşık 9 ay önce iş makinelerinin yardımıyla tonlarca kaya ve moloz taşlarıyla ulaşıma kapatılmıştı.

Maden şirketlerinin Hakkari Valiliğine başvurusu üzerine askeri yetkililer maden sahasında biriktirilen madenleri başka bir bölgeye taşımaları şartıyla köprünün geçici olarak ulaşıma açılmasına izin verdi. Bunun üzerine maden sahipleri kendi iş makineleriyle Şine köprüsünü ulaşıma açtı.

9 ay boyunca biriktirdikleri madenler kamyonlara yüklenerek Hakkari depin mevkiinde boş bir araziye taşındı. 11 köy ile 30 mezranın ulaşımını sağladığı Şine köprüsü  maden sevkiyatının ardından tekrardan kapatılacak. Maden işçileri ile köy sakinleri ise, köprünün  tekrardan kapatılmasına tepkili.

Marunis vadisinde bulunan bir madende 3 yıldır kamyon şoförlüğü yapan Uğur Kaya adlı vatandaş, 9 aydır çalıştıkları maden yolunun askerler tarafından güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını söyledi. Kaya,” Bu maden ocaklarında yüzlerce kişi çalışıyor ve evlerine aş götürüyorlar. Bizim dışımızda onlarca köy var. Bu köylerde bu yola bağlı. Bütün kış alternatif yolları kullandılar” dedi. 

Bu yolun bir haftalığına açıldığını ifade eden Kaya, Bir hafta gibi kısa sürede bu madeni buradan taşımamız mümkün değil. Ve bir hafta sonra bu yol tekrar kapatılacak. Biz maden ocağı çalışanları batıya gidip çalışmak zorunda kalacağız.

Bu köylerde hayvancılıkla uğraşan ve huzuru köylerinde bulanlar ne yapacak diyen Kaya, Bu yolun kimseye bir zararının olmadığını ve devlete yararının olduğunu zararının olmadığını ifade ederek yolun tekrardan kapatılmaması çağrısında bulundu.

Çevlik Köyü sakinlerinden Kasım Temel ise, Şine köprüsünün yetkililer tarafından kapatıldığını ve aylardır erzaklarını karayolundan köye kadar sırtlarında taşıdıklarını söyledi. Temel,” Yol madenciler için kısa süreliğine açıldı.  Allah’tan revamıdır 11 köy yolu buradan geçiyor.  Niçin bize böyle yapıyorlar. Günlerce aç kaldık. Erzağımızı sırtımızda taşıdık. Yetkililerden tek istediğimiz Allah rızası için yolumuzun tekrardan kapatılmamasıdır” diye konuştu. Haber: Serkan Kaya (İHA)

VİDEO.....

img_3267.jpgimg_3283.jpg

img_3298.jpgimg_3293.jpg

img_3356.jpgimg_3330.jpg

Bu haber toplam 4922 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim