• BIST 10319.96
  • Altın 2466.629
  • Dolar 32.217
  • Euro 35.1114
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Sınır köyünde renkli 23 nisan kutlamaları

Sınır köyünde renkli 23 nisan kutlamaları
Hakkâri Yüksekova ilçesinin sınır bölgesinde bulunan Ortaç Köyü İlkokulu’nda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, renkli görüntülere sahne oldu.

Hükümet tarafından başlatılan çözüm süreciyle birlikte oluşan olumlu hava, sınır bölgesinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na da yansıdı. İlçeye yaklaşık 42 kilometre uzaklıkta ve sınır bölgesinde yer alan Ortaç Köyü İlköğretim Okulu’nda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında farklı kültürlerden gösteriler sahnelendi. Köy sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalardan sonra, rengarenk kıyafetler giyen Ortaç Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı tango, zeybek ve farklı kültürlerden temaların işlendiği skeç gösterileri sahnelendi. Yüksekova’da ilk kez bir resmi bayramda hazırlanan tango gösterisi, etkinlikleri izleyenler tarafından yoğun beğeni topladı.

Gösterilerin ardından söz alan Yeni Köprü Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İbrahim Yıldız, etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, “Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Kutlamalar güzel görüntülere sahne oldu. Umarım bu kardeşlik havası böyle devam eder. Kutlamalara katılan köy sakinlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Ortaç Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Deniz Telek de, birçok kültürü temsil eden gösterilerin yapıldığını belirterek, “Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle bütün çocukların bayramını kutluyorum” diye konuştu.
Düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrencilere hediyelerini veren Jandarma Komutanı Yıldız’a öğrenciler tarafından puşi hediye edildi. Kendisine hediye edilen puşiyi omzuna atan Yıldız; öğrenci, öğretmen ve köy sakinleriyle birlikte uzun süre halay çekti. Etkinlik öğrenciler tarafından seslendirilen Türkçe ve Kürtçe şarkılarla son buldu. Sayım Harmancı'nın özel haberi (İHA)
sinir-koyu-1.jpg

sinir-koyu-2.jpg

Bu haber toplam 5281 defa okunmuştur
Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim