• BIST 10643.58
  • Altın 2498.656
  • Dolar 32.2363
  • Euro 35.0716
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Sınır’da fedakar bir doktor

Sınır’da fedakar bir doktor
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde görev yapan Dr. Derya Kılıçer, sınır köyleri ziyaret ederek sağlık taramasından geçirdiği vatandaşların gönlünde taht kurdu.

Haber: Ahmet Kavak

Birçok doktorun gitmekten çekindiği Kuzey Irak'ın sıfır noktasındaki Çukurca ilçesinde 3 yıldır görev yapan pratisyen Dr. Derya Kılıçer, özverili çalışmalarıyla bölge halkının sevgisini kazandı. İlçedeki merkez sağlık ocağında görevli iki hemşire ile köyleri gezen ve doktora gitme imkanı olmayan vatandaşları sağlık taramasından geçiren Kılıçer'in, köy ziyaretlerinde özel otomobilini kullanması ise dikkatlerden kaçmadı. Özal aracıyla Gündeş köyüne bağlı Güzeldere mezrasına giden Kılıçer, vatandaşlar
tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Köyde bulunan vatandaşlarla sohbet eden Dr. Derya Kılıçer, daha sonra da köy halkını sağlık kontrolünden geçirdi.


Sınır kesiminde görev yapan Kılıçer, ilçenin en ücra köşesinde yaşayan vatandaşların sağlık hizmeti alabilmesi için yoğun çaba gösterdiğini belirterek, "Maddi durumu iyi olmadığı için sağlık ocağına gelemeyen hastaların ayağına gidiyoruz. Hiçbir vatandaşımız sağlık hizmetinden mahrum kalmayacak. Şartlar ne olursa olsun bütün köylerimize ulaşarak sağlık hizmetlerimizi vermeye devam edeceğiz. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığımızın 'Evde hizmet ve bakım' çalışmaları da periyodik olarak devam ediyor.

 

Bu çalışmalar gönüllülük esasına bağlı olarak yapılmakta olup herhangi bir ücret alınmamaktadır. Batıdaki insanımız nasıl tüm sağlık hizmetlerinden faydalanıyorsa Çukurca'da bulunan bütün vatandaşlar da aynı haklara sahiptir. Elimizdeki bütün imkanlarla vatandaşlarımıza hizmet etmekteyiz ve bundan sonra da hizmet vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Yaklaşık 3 yıldır Çukurca'da hizmet verdiğini ve hiç yabancılık çekmediğini ifade eden Kılıçer, meslektaşlarına Doğu'ya gelmelerini, buradaki insanların doktorlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 3467 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim