• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

sınırdaki cezaevi spor salonu oldu

sınırdaki cezaevi spor salonu oldu
Hakkari’nin Çukurca İlçesi'ndeki eski cezaevi, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran tarafından spor salonuna dönüştürüldü.

HACI GEYİK

HAKKARİ (İHA) – Duvarları ise Sarı-Lacivert renkler ile boyanan spor salonu’nun açılışı Saran Kapalı Spor Salonunun açılışı Vali Muammer Türker, İşadamı Saddetin Saran, Çukurca Kaymakamı Levent Öztin, BDP'li Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve kurum amirleri tarafından yapıldı. Cumhuriyet mahallesi’ndeki spor salonun açılması sınırdaki gençleri de sevindirdi. Gençler işadamı Saran’ı “'Saran Başkan Fenerbahçe şampiyon' tezahüratlarıyla karşıladı” İlçedeki gençler dana sonda da açılışı yapılan spor salonundaki ilk basketbol maçın Vali Türker ile Saran ile birlikte oynadılar.

 

Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nde 1985 yılında yaptırılan ve 2004 yılında kapatılan tek katlı binadan oluşan cezaevi, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran tarafından yapılarak kapalı spor salonuna dönüştürüldü. Spor salonunun dış ve iç duvarları ile zemini Fenerbahçe'nin Sarı-Lacivert renkleri ile boyandı.

 

Törende konuşan Çukurca Kaymakamı Levent Öztin, işadamı Sadettin Saran tarafından yapılan Kapalı spor salonu ile çocukların spora teşvik edildiğini belirterek, katkılarından dolayı işadamına teşekkür etti. İşadamı Saran ise, Çukurca'da olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, öz geçmişi ile ilgili bilgiler verdi. Saran,”Sizden isteğim kötü alışkanlıkların başı olan sigarandan uzak durun. İlçede sizlerin aranızda olmak beni mutlu etmiştir. Ayrıca 23 Nisan da 20 öğrenciyi İstanbul'da misafir edeceğiz" dedi.

 

Hakkari Valisi Muammer Türker ise, yaptığı anlamlı hizmetten dolayı Saran'a teşekkür ederek etti.

 

Türker,” Burası Türkiye' nin sıfır noktasıdır. Bu bölge hakikaten mağduriyetleriyle aslında ön plana çıkan bir yer. İnsanların fakir olması, geçmişte çekilen sıkıntıların büyük olması maalesef bu bölgeyi geri bıraktı. Devletin imkanlarıyla her şeyin istenilen noktaya gelmesi mümkün değil. O yüzden iş adamlarımızın bu bölgeye özel ilgi göstermesi gerekiyor. Sayın Saran ve ekibine çok teşekkür ederiz. Tam kadro olarak bugün aramızdalar. Hakkarili çocuklar çok zeki. Bunun en güzel örneğini biliyorsunuz, bugüne kadar SBS ve ÖSS de hep Türkiye sonuncusu olan Hakkari geçen yıl sınavlarda gösterdiği başarıyla gördük. Demek ki küçük projelerle çok güzel başarılar elde edilebiliyor” şeklinde konuştu.

 

 Daha sonra Vali Türker ve Saran, gençler arasında oynanan basketbol gösteri maçının başlama startını verdi. Gösteri maçının ardından Saran, ellerinde Fenerbahçe bayraklarıyla bekleyen çocukların ellerindeki bayrakları imzaladı. Çocuklarda, 'Saran Başkan, Fenerbahçe şampiyon' tezahüratlarıyla uğurladı. Vali ve Saran, daha sona Kaymakam Öztin'le  birlikte belediye bahçesinde yemek yedikten sonra ilçeden ayrıldı.

 

 

Bu haber toplam 3093 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim