• BIST 9984.12
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Sodes Projesi için görkemli eğlencesi

Sodes Projesi için görkemli eğlencesi
Hakkari'de 2010 yılında kabul edilen 47 Sosyal Destek Programı (SODES) projesi için müzikli tanıtım programı düzenlendi.

HABER:ÇETİN ALPSAR

Karayolları 114.Şube Şefliği bahçesinde akşam saatlerinde kurulan stantlar ve çadırların altında yapılan tanıtım programına; Hakkari Valisi Muammer Türker, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, kurum amirleri, STK temsilcilerinin yanı çok sayıda vatandaş katıldı. SODES' de kabul edilen projeler için kurulan stantları tek tek dolaşan Vali Türker ve Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, projelerle ilgili bilgi aldı. 

Vali Türker, SODES projeleri sayesinde Hakkari eğitim alma imkanı bulamayan bir çok öğrencinin ücretsiz kurslara tabi tutulduğunu, kentte bir çok oyun alanları ve sportif aktivitelerin yapıldığını belirtti. SODES'te amacın daha çok sosyal desteğe ihtiyacı olan kesimlere hizmet etmek olduğunu ifade eden Türker, bunlar için Hakkari bulunmaz bir ortam olduğunu ifade ederek "Bu etkinliğin daha küçük bir mekanda yapılması gibi önerilerimi arkadaşlar kabul etmeyince aslında ipucunu almış olmamız lazımdı. Ama
geldiğimizde gördük ki Hakkari'de güzel şeyler de oluyor denilebilecek çok fazla etkinlik var burada. 2010 Yılında il merkezi ve ilçelerde kabul edilen 47 proje için 5 milyon 92 bin TL ödenek tahsis edilmiştir.

Bu vesileyle bu projelerde emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hakkari'nin bütün ilçelerinden merkezden kamu kurumlarından sivil toplumdan meslek teşekküllerinden arkadaşlarımız SODES kapsamında yürüttükleri projelerin meyvelerini hala da devam eden projeleri ile ilgili bilgileri de bütün izleyicilere katılımcılara sundular.

Şimdi SODES amaç daha çok sosyal desteğe ihtiyacı olan kesimlere hizmet etmek. Dez avantajlı gruplara hizmet etmek. Bunlar için Hakkari bulunmaz bir ortam. Projemiz çok büyük bütçeler gerektirmeyen işlere yöneliktir. Liselere hazırlama eğitimine tabi tutuk. Birçok sportif faaliyeti gerçekleştirme imkanı bulduk" dedi.

"KÜÇÜK PARALARLA BÜYÜK İŞLER YAPILABİLİR"

Vali Türker, "Hakkari'de eksikliğini çektiğimiz çocuk oyun alanlarını belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, özel idaremiz çeşitli kuruluşlarımız kurma imkanına sahip oldular. Meslek edindirme kursları açıldı. Yani aslında çok küçük bir para ile küçük bütçelerle büyük işler başarmanın örneklerini burada görmüş olduk. İnşallah 2010 yılında başlayan bu çalışmalar önümüzdeki yıllarda da daha da gelişerek devam eder. Hakkari halkına, burada yaşayan insanlarımıza hizmet etme imkanını bütün kurumlarımıza, bütün  sivil toplum kuruluşlarımıza sağlar.

Ben bu vesile ile SODES projesinde emek alan emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Proje ofisimizi onun koordinatörü başta Davut bey olmak üzere bütün kurumlarımızı, sivil toplum teşkilatlarımızı, meslek teşekküllerimizi, kutluyorum. Burada görev alan, yararlanıcı olarak istifade eden bütün arkadaşlarımızı bundan sonraki projelerinde yine görmek istiyorum" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan yerel sanatçılar, söyledikleri Türkçe ve Kürtçe şarkılarla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşatırken, sahneye çıkan minik öğrencilerin sundukları "Anadolu Ateşi" isimli gösterisi de büyük ilgi gördü. Proje tanıtım eğlence programı gece geç saatlere kadar devam etti.
 

Bu haber toplam 4218 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim