• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Sodes'in 4 projesi kabul edildi

Sodes'in 4 projesi kabul edildi
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES'e sunulan 4 projenin kabul edildiği belirtildi.

Hakkari Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılında SODES kapsamına alınan Hakkari'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce sunulan ''Oyun Parkıyla Büyüsün Çocuklar, Kitaplarla Mutlu Yarınlara, Her Çocuk Eşsiz Bir Dünyadır ve Artık Bizim De Oyun Alanlarımız Var'' isimli 4 projesinin kabul edildiği belirtildi. Açıklamada,"Oyun Parkıyla Büyüsün Çocuklar projesi ile 10 okula 10 çocuk oyun parkı, Kitaplarla Mutlu Yarınlara projesi ile 10 okula 10 kütüphane, Her Çocuk Eşsiz Bir Dünyadır projesi ile 10 okulun anasınıflarına oyuncak ve malzeme alımı yardımı yapıldığı kaydedildi.

Artık Bizim De Oyun Alanlarımız Var projesi ile de 4 okula semt sahası, 1 okula ise halı saha yapılmasının hedeflenmekte olduğu belirtilen açıklamada, ''Oyun Parkıyla Büyüsün Çocuklar projesi ile Hakkari merkezde bulunan 10 okulumuza 10 oyun parkı yapılmıştır. Yapılan bu oyun parkları ile çocuklarımızın bu oyun alanlarında çevrenin olumsuz etkilerinden uzaklaşarak buralarda eğlenip, oynamaları, bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak hedeflenmektedir. Kitaplarla Mutlu Yarınlara projesi kapsamında kütüphane oluşturulması hedeflenen 10 okulumuza SODES' in sağladığı kaynak sayesinde birer kütüphane kazandırılmıştır.

Tadilat (boya, perde, yer döşemesi), boydan boya kitap rafları, bilgisayar, yazıcı, güç kaynağı ve 100 temel eser ile yardımcı ders kitapları verilmiştir. Ayrıca bu kütüphanelerde 'Hızlı Okuma Teknikleri' kursu düzenlenmekte, bu kurstan da yaklaşık 250 veya 300 öğrencinin yararlanması hedeflenmektedir.

Tüm projelerimizin uygulanmasında öncelik, köyden kente göç eden ailelerin yoğunluklu olarak yaşadığı yerleşim alanlarında bulunan okullarımıza verilmiştir. Böylece bu okullarımızda bulunan öğrencilerimizin okullarını daha fazla sevecekleri, okul uyumu ve gelişimlerinin daha sağlıklı olacağı düşünülmektedir. İlimizin SODES kapsamına alınması ile kabul edilip uygulamaya konulan projeleriyle ilimize eğitim, istihdam, spor, sanat ve kültürel alanda önemli hizmetler sunulmuştur'' denildi.

Bu haber toplam 4207 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim