• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Sosyal olaylar eğitimi aksatıyor

Sosyal olaylar eğitimi aksatıyor
Eğitim ve öğretime yeni başlayan ilimizin örnek dersanelerinden Real Akademi Dersanesi veliler toplantısı düzenledi.

 Hakan Taş'ın özel haberi: Tüm veliler tek tek kapıdan karşılandı, soğuk sıcak içecekler ikram edildi ve öğrencileri hakkında geniş bilgi aktarıldı. üç saat süren veliler toplantısına Dersane Müdürü Levent DUMAN'ın konuşması damga vurdu. 25 başarılı öğretmenle 600 öğrenciye ders verdiklerini belirten Duman, sosyal olaylar eğitimi aksatıyor dedi. Levet DUMAN şunları söyledi: "Temmuz ayında kayıt yapıp da dersaneye hiç uğramayan veli var. Veli-öğretmen-öğrenci üçgeni birleşemezse olumlu sonuç alamayız. Öğrenci ne kadar başarılı olsa bile velisinden istek ve destek göremeyince bir yerde mutlaka tıkanır.

Bize sadece aybaşı için gelecekseniz gelmeyin. Biz vicdani bir sorumluluk yüklemiş durumdayız. Dersaneye hiç uğramayan birkaç öğrencimizin kayıtlarını sildik. Eğer başarı istiyorsak emek ve çaba sarf etmeliyiz." dedi. Öğrenci velilerini de tek tek dinleyen dersane yönetiminin titiz ve saygılı tavrı dikkatlerden kaçmadı. Dersane yöneticisi ve öğretmenleri bizzat çay servisi yaptılar.

Katılımın yüzde 60 olduğu toplantıda Dersane Müdürü Levent DUMAN, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Sınav sistemi değişiyor, konular değişmiyor. Dersaneler biterse çok şey biter. Kaynak ve kadro eksiğimiz yok. Dersanelerde bir ilk olan okuma saatimiz var. Öğrencilerimizin ortak problemleri altyapı eksikliğidir. Matematik dersi neredeyse korkutan ders gibi algılanıyor. Hayat sadece matematik çözmek değildir. İstek ve azim olduktan sonra başarılamayacak hiçbir şey yoktur."

Veli önerilerini dikkatle dinleyen dersane yönetimi tüm konuşulanları not aldı. Yönetici Levet DUMAN, velilerden şu desteği isteyerek konuşmasını noktaladı; "Kız öğrenciler üzerinde bir aile baskısı var. Oysa kızlarımız inanılmaz zekidir. Dünyanın en zor ve en güzel şeyi insanlarla uğraşmaktır. Öğrencinizi kahvaltısız göndermeyin. Uykusuz ve kahvaltısız öğrencinin bilgi yolu kapalı olur.

Onları sıkmayın, komşunun oğlu ve kızıyla kıyaslamayın. Herkesin kapasitesi farklıdır. TV-bilgisayar ve cep telefonundan uzak tutun. Başarılı öğrenci velisi okula ve dersaneye uğrayan öğrencidir."

       

 

Bu haber toplam 3524 defa okunmuştur
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim