• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

SPK'dan geri dönüşüm maddelerinden kuş yuvaları

SPK'dan geri dönüşüm maddelerinden kuş yuvaları
Hakkari’de çevre dostu okul olarak seçilen Sermaye Piyasası Kurulu İlk/Ortaokulu geri dönüşüm maddelerinden yaptıkları birbirinden güzel projelerle göz doldurdu.

Öğrenciler, öğretmenleri ile geri dönüşümden yapılan kuş yuvaları, bowling oyunu, robotlar, yumurta kabuklarından saksılar, geri dönüşüm kütüphanesi gibi birçok güzel çalışmaya imza attı.

Sermaye Piyasası Kurulu İlk/Ortaokulu'ndaki atölye çalışmalarına; Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Bilal Gür ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nazmi Yakar ve şube müdürleri katıldı.

Geri dönüşüm maddelerinden kuşlar için yuva yapan öğrenciler bu durumdan çok mutlu olduklarını belirttiler. Kuşlara yuva yapmanın heyecanını yaşayan öğrenciler okul bahçesinde kuşların bir yuvasının olmasının gururunu yaşıyor.  Öğrencilerden Yağmur Kaya şöyle dedi:

Biz öğretmenlerimle beraber bu projede kuşlara yuva yapmak için kolları sıvadık ve geri dönüşüm maddelerinden kuşlara yuva yaptık. Umarım kuşlar gelir ve ağaçlara astığımız kuş evlerine yuvalarını yaparlar. Kuşlar gelir mi bilmiyoruz ama daha şimdiden merakla beklemeye başladık. 

Okul müdürü Mehmet Gür, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek şöyle dedi;

Okulumuz " Hakkâri'de, Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul' projesi kapsamında çevre dostu okul olarak seçilmiş olup bizler de öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına çalışmalara başladık. Bu kapsamda öğrencilerimiz öğretmenlerimizin rehberliğinde çalışmalara başladılar.

Öğrencilerde çevre bilincinin gelişmesi adına onlarca çalışma yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Geri dönüşüm maddelerinden yapılan kuş evleri de bu çalışma kapsamında yapıldı.

Çöpe gidecek maddelerden yapılan kuş evleri yapılarak okulumuzun bahçesinde olan ağaçlara asıldı ve içine kuşlar için yem bırakıldı. Bu çalışma ile hem kaynak israfının önüne geçildi hem de çocuklar kuş yuvaları yaparak kuşlara sahip çıktılar. Öğrencilerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyoruz" dedi.

Hakkarihabertv.com

1-838.jpg2-875.jpg

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim