• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Spor camiasından Başkan Kaya’ya plaket

Spor camiasından Başkan Kaya’ya plaket
Hakkari’deki spor camiası AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya’ya spora ilgi, alakası ve katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen plaket takdim törenine AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya’ya, AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Demir, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, AK Parti Belediye Başkan aday adayı Ayhan Tunç, Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Yakup Aktaş,  Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Erol Hanlıgil, Hakkari Futbol İl Temsilcisi Tahir Temel ve çok sayıda sporcu katıldı.

Burada konuşan Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Yakup Aktaş, bir spor adamı olarak Hakkari spor camiasının bir ferdi olmaktan her zaman Onur ve gurur duydum, çünkü bana göre Hakkari spor camiası dünyanın en onurlu camialarından biridir, her zaman toplumun bütün sorunlarına karşı halkının, devletinin çıkar ve menfaatlerinden yana olmuş ve dik durmuştur dedi.

Aktaş,”En güzel örneği ise 2018 yerel seçimlerinde memleketin halkın menfaati uğruna hizmet için kenetlenmiş ve bir basın açıklaması ile seçimlerde Ak Parti belediye başkan adayını açıkça destekleme mertliğinde bulunan tek il ve tek STK olmuştur ve Allah'a şükürler olsun ki Bizlerde Ak Parti il teşkilatımız tarafından hiç yalnız bırakılmadık. Şöyle kısa bir bilgi hatırlatması yapmam gerekiyor.

2017-2021 yılları arasında Ak Parti il başkanı Emrullah Gür tarafından Spor STK larına  Yakıt-Konaklama, o zamanın parası ile 380 bin para karşılığı 870 sporcuya malzeme desteği, 2021-2023  Abdulmutalip Özbek il başkanlığı döneminde 1 milyon 250 bin TL Nakdi yardım il dışına çıkan spor kafilelerine Araç, konaklama ve yakıt desteği ve 2023 Sayın Av Zeydin Kaya il başkanlığında üç dört aylık bi süre içerisinde Spor kulüplerine şuana kadar Türkiye' de hiçbir ilde olmayan rekor bir şekilde 8 milyon 300 bin TL Nakdi yardım yapıldı bununla birlikte kafilelere araç konaklama ve yakıt desteği sağlandı.

Bu desteklerin hepsi Ak Parti il başkanımız ve valimizin eşliğinde yapıldı. Yani Ak parti Hakkari gençliğine sahip çıkıyor .öncelikle iyi ve duyarlı bir valimiz var gençliği kendine dert edinmiş bir il başkanı ve her kademesi ile seferber olmuş bir teşkilat var Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Erol Hanlıgil ise,” Hepinizin malumu olduğu üzere Hakkari son derece genç  ve dinamik bir nüfusa sahip, gençlerin her türlü spora yeteneğinin oldukça fazla olduğu ve yine bu gençlerin buna bağlı olarak birçok beklentisinin olduğu bir kent. Buna bağlı olarak bu genç nüfusun taleplerini karşılamak  da başlı başına bir hüner ve çaba gerektiriyor Diğer illerde antrenörler sporcu bulmada sıkıntılar yaşarken ilimizde bu durum tam tersi durumdadır. Hangi spor branşı olursa olsun sporcu sayıları her geçen gün  daha da artmaktadır.

 İlimiz son dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da özel destekleriyle birçok yeni tesis kazanmıştır. Yeni havuzlar, gençlik merkezleri, semt sahaları ve kayak pistleri ile gençlerimize yepyeni imkânlar sağlanmıştır. Bu tesisler amatör sporun gelişimine katkıda bulunacak ve genç sporcularımızın daha iyi koşullarda spor yapmalarına olanak sağlayacaktır. 

Bugün ilimizi üst liglerde başarıyla temsil eden birçok kulübümüz var. Kadınlar süper liginde Hakkarigücü kadın futbol takımı, Bölgesel amatör liginde Meskan Ölmez Madencilik Zapspor, Voleybol 1. Liginde Hakkâri Sportif faaliyetler ve Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Liginde Sümbül Engelliler spor kulübü ve şu an burada isimlerini sayamadığım takımlar ilimizi kendi liglerinde başarıyla temsil etmekte. Ayrıca futbol amatör ligimizde mücadele eden 12 takımımız üst lige çıkmak için kıyasıya mücadele emekteler.

 Bu takımların bulundukları liglerde mücadele edebilmeleri için güçlü sponsorlara, modern tesislere ve malzemeye ihtiyaçları olduğu aşikar. İlimizin amatör sporunun daha iyi yerlere gelebilmesi için maddi desteğin artması gerektiğini, takımlarımızın pansiyon ve otel köşelerinden kurtulması gerektiği ve ikinci bir futbol sahasına da ihtiyaç duyulduğunu bugün bir kez daha hatırlamak isterim.

-Sayın başkanım değerli yöneticiler ve sevgili sporcular

İşte bugün burada Ak parti İl başkanlığına seçildiği ilk günden itibaren spora ve sporcuya verdiği destek ile herkesin takdirini kazanan ve yaklaşık bir ay evvel spor toto teşkilat başkanlığı tarafından ilimizde faaliyet gösteren her branştan kulüplerimize verilen nakdi yardımın verilmesinde çok büyük payı olan Ak Parti il başkanı Avukat Sayın Zeydin Kaya’ya tüm gençlerimiz ve kulüplerimiz adına Hakkari Amatör Sporları Federasyonu ve  Futbol İle temsilciliği olarak şükranlarımızın nişanesi olarak birer plaket sunmak için bulunmaktayız.

Ak Parti İl Başkanı Sayın Avukat Zeydin Kaya ve Sayın Valimiz Ali Çelik’e verdikleri desteklerden ve göstermiş oldukları  duyarlılık ve katkılar için Hakkari Amatör Spor Kulüpleri olarak  şükranlarımızı sunuyorum. İl Başkanımız Sayın Av. Zeydin Kaya ya bu Büyük nakdi yardım ve sahiplenmelerimden dolayı teşekkür eder saygılarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN KAYA TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Başkan Kaya ise, "Amatör spor kulüplerimizin kıymetli başkanları, Federasyonlarımızın kıymetli il temsilcileri, Kıymetli kurum amirlerimiz, Kıymetli spor camiamızın değerli mensupları ve Kıymetli teşkilatım;

Bugün burada olmaktan son derece mutlu oldum ve öncelikle şunu söylemek isterim:

“Eğer bu plaketler bana  son beş-altı aylık görevim için verilecekse ben hak etmediğimi düşünebilirim. 
Ama gerek 22 yıllık avukatlık hayatım boyunca, gerek iki defa baro başkanlığı ve görevlerim boyunca ve gerekte siyasi geçmiş dönemlerim boyuca ben hep sporcu kardeşlerimle beraber  bir arada bulundum. 22 yıllık avukatlık dönemlerimde hiçbir zaman sporcularımıza elhamdulillah sırt çevirmedik.

Elimden geldiğince, karınca kararınca misali gençlerimize hem maddi hem manevi desteklerimiz sürekli devam etti. Geçmişte sınavlar için yarışlar için il dışına  giden öğrencilerimizin Bitlis’e, Erzurum’a, Sivas’a vb. yerlere gitmeleri için elimizden geldiğince hem maddi hemde manevi destekte bulunduk. Allah’a şükür şu an  hepsi fakülte mezunları oldular ve şimdi ise aramızdalar. 

Bu çorbada sadece bir tuzumuzdu. 
Yeri geldi sporcularımızla aynı lokmayı paylaştık, yeri geldi kendilerine küçük hediyelerimiz oldu…

Tükiye’nin gözde kayak merkezlerinde biri olma yolunda ilerleyen Mergabütan Kayak Merkezi, Oradaki arsaların kamulaştırma aşamasındaki davalardan vekil avukat olarak kendi avukat ücretimden vazgeçerek ve müvekkillerimi de ikna ederek, kamulaştırma yapılası suretiyle bu günkü kayak tesisleri kuruldu ve Allaha şükür bugünkü duruma adım adım geldi.

Spor sadece spordan ibaret değildir.
Spor; İnsanın hem ruhuna, hem sağlığına, hem dostluk-kardeşlik iklimine ve hem de bir memleketin zihinsel-ruhsal-bedensel açıdan dik durmasına vesile olan çok kıymetli bir alandır.”

Bu anlayışla sporun ve sporcularımızın yanında, hizmetinde  olmaya devam edeceğiz. 

Spora şiddedi red ediyor ve her daim sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik iklimi hakim olsun diye elimizden geleni yapma yolunda adımlar atacağız" dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Erol Hanlıgil, Hakkari Futbol İl Temsilcisi Tahir Temel ve beraberindeki yöneticiler tarafından Başkan Av. Zeydin Kaya plaket takdimi edildi. Plaket takdim töreni çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Haber: Feyzullah Taş

zeydin-kaya-plaket-takdimi-1.JPGzeydin-kaya-plaket-takdimi-2.JPGzeydin-kaya-plaket-takdimi-3.JPGzeydin-kaya-plaket-takdimi-4.JPGzeydin-kaya-plaket-takdimi-5.JPGzeydin-kaya-plaket-takdimi-6.JPGzeydin-kaya-plaket-takdimi-7.JPGzeydin-kaya-plaket-takdimi-8.JPGzeydin-kaya-plaket-takdimi-9.JPG

 

 

 

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim