• BIST 10291.32
  • Altın 2408.024
  • Dolar 32.2739
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Spor Kulüpleri Birliği Hakkari'de Kuruldu

Spor Kulüpleri Birliği Hakkari'de Kuruldu
Hakkari’de amatör spor kulüpleri,Türkiyede bir ilki gerçekleştirdi ve Hakkari Spor Kulüpleri Birliği’ni kurarak tek çatı altında toplandı.

Hakkâri’de sportif faaliyetlerde bulunan spor kulüpleri olarak ülkemiz spor camiasında bir ilki gerçekleştirip  Spor Kulüpleri Birliği adı altında yeni oluşuma gitmiş bulunmaktayız. Hakkâri Spor Kulüpleri Birliği derneğini kurarak Türkiyede bir ilke imza atmış bulunmanın sevincini ve gururunu yaşamaktayız..

Derneğimizin kuruluşuna  Hakkâri Belediye spor, Yeni İl Özel idaresi, Hakkâri Spor, Hakkâri Gücü,Merzan spor,Durankaya,tedaş spor,Yüksekova Belediye spor, Yüksekova Cilo spor, Çukurca spor, Şemdinli spor kulüplerimiz ve başkanları öncülük etmiş bulunmaktadır. Geçici yönetim kurulu başkanlığını Hakkâri Belediye spor kulüp başkanı Ömer Temel yapmaktadır.

İlimiz kamuoyu başta olmak üzere tüm bölge ve ülke spor camiasına Hakkâri Spor Kulüpleri Birliğini resmen kurmuş ve  faaliyetlerine başlamış bulunmakta olduğumuzu belirtmek istiyoruz..Birliğimize spor kulüpleri başkanları, yöneticiler ve Antrenörler  katılabilirler.Spor Kulüpleri Birliğine sadece Hakkâri ilimiz takımları değil ilçe bölge ve tüm Türkiye’deki amatör kulüplerini kapsayacak şekilde olup, Avrupada olduğu gibi Türkiyedeki amatör spor kulüplerininde haklarını savunmak en büyük görev sorumluluğumuz olacak.

Büyük emek harcayıp ülkede en çok sahipsiz bırakılan tüm amatör spor kulüplerini bir çatı altında toplamak amacını düşüncesindeyiz.Derneğimizin amacı spor kulüplerimizin haklarını savunmak, sıkıntılarını, dertlerini, sorunlarını çözmek amacıyla kurulmuştur. Spor kulüplerimizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere tesis ve alt yapı sorunlarına çözüm üretmektir.

Spor kulüpleri birliğimizin sadece Futbol dalında değil tüm spor branşlarını kapsayacak şekilde yoluna devam edeceğini belirtmek istiyoruz.Hakkâri sporu ve bölge sporunu her alanda daha ileri seviyelere çıkartmak, gençlerimize daha faydalı spor yapma imkanını  sağlamak tek amacımızdır. Spor kulüpleri birliğimiz  ‘’ Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’’ ilkesiyle  hareket edecektir.

Bu konuda başta devlet büyüklerimizden, tüm halkımızdan ve spor camiasından birliğimize gereken desteğin sağlanması tek isteğimiz.Bilindiği üzere sahip olduğu her yaş grubunda sporcu ile  en büyük kitleye sahip olan sivil toplum kuruluşu olan biz spor kulüpleri bundan sonra camiamızın en güçlü ve en büyük savunucusu olacağız.Bu bakımdan gücümüzün büyüklüğünü ve etkinliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Buradan Spor Kulüpleri birliği olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza,başbakanımıza,Spor bakanımıza ve ülke kamuoyuna sesleniyoruz ve diyoruz ki burada büyük emek,zaman ve enerji harcayarak gönüllük esası ile gençliğe hizmet adına görev yapan kulüpler olarak yaptığımız bu faaliyetlerde sosyal devletin ilkesi gereği bizlere gereken maddi manevi desteği esirgenmemesi en büyük temennimizdir .

Ayrıca yerelde ilimiz valisi ,Belediye başkanımız  ve ilimiz tüm değerli yönetici ve ileri gelenlerine sesleniyoruz ve diyoruz ki unutmayınız hepimizin geleceğinin teminatı ve yarınları olan çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet adına yaptığımız bu sosyal kültürel ve sportif çalışmalarda gereken desteği ilgiyi ve alakayı  bizlere gösteriniz.

Sporun evrenselliği,birleştirci, bütünleştirici, kardeşliği ve centilmeliğini tüm coğrafyamıza egemen kılmak dileği ile hepinizi sevgi ve saygılarımızla selamlıyoruz.

Bu haber toplam 5051 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim