• BIST 10005.34
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

STK genel başkanları Şemdinli'ye geçemedi

STK genel başkanları Şemdinli'ye geçemedi
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine gitmekte olan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve beraberindeki Tabipler Odası, DİSK, KESK ve Mimarlar Odası olmak üzere 5 STK’nın genel başkanı Şemdinli ilçesine geçmelerine izin verilmedi.

Önceki gün Hakkari’ye gelerek Valilik, belediye ve STK temsilcileri ile görüşmelerde bulunan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, KESK Eş Başkanı Lami Özgen, Disk Genel Başkanı Kani Beko, Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TTB komite üyesi Dr. Şehmuz Gökalp ve TMMOD Genel Sekreteri Dersim Gül’den oluşan 5 kişilik genel başkan heyet Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Yeniköprü’deki askerler tarafından durduruldu.

 Güvenlik güçleri Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı olduğu için Şemdinli ilçesine gitmelerine izin verilmeyen STK genel başkanları heyeti Hakkari Belediye binası önünde basın açıklaması yaptılar. Burada konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, bilindiği gibi heyetimiz ile birlikte dünden beridir Hakkari’de bulunduklarını söyledi.

Önceki gün Hakkari’deki incelemeleri tamamladıklarını belirten Türkdoğan, akşam Hakkari halkına eziyet ettirildiği bizi göre de açık bir işkence olan gaz uygulamasına tanıklık ettik dedi.


HABERİN VİDEOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


  Türkdoğan,”Mahallelere atılan yüzden fazla gaz fişeğine şahitlik ettik ve çok şaşırdık. Buradan bir kez daha sayın valimize seslenmek istiyorum. Halka yönelik bu ölçüsüz orantısız ahim kararlarıyla da kanıtlanmış bu gaz uygulamasına bir son verin”.

ŞEMDİNLİ’YE GEÇEMEDİK
Bugün Şemdinli programları olduklarını ifade eden Türkdoğan, heyet olarak sabah erken saatlerinde Şemdinli ilçesine doğru yola çıktıklarını belirtti. Türkdoğan,”Yeni köprüde durdurulduk. Bir askeri yetkili Yüksekova yolunun kapalı olduğunu bize söyledi.

Resmi yetkililerle yaptığımız görüşmelerden sonra orada Yüksekova ilçesi girişine kadar gittik. Yüksekova girişinde yolun tekrar polisler tarafından kesildiğini gördük.

Yaptığımız görüşmede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve sürdüğünü ve güvenlik nedeniyle daha da ilerliye gidemeyeceğimizi ifade ettiler. Konuyu Ankara nezninde gerek burada resmi yetkililerle müzakere etmemize, tartışmamıza rağmen sorunu çözemedik. Yüksekova’nın içine giremedik. Dolayısıyla kaygılıyız ne olup bittiğini bizde bilmiyoruz.

3 BİN KİŞİ SOKAKLARA DÖKÜLDÜ 3 ÖLÜ VAR
Yaşanan çatışmalarda 3 teyit edilmiş daha fazla insanın yaşamını yitirdiği bazı insanların yaralandığı bilgisini aldık. Burada yer yer çatışmaların halen yaşandığı bilgisi var. 3 binden fazla insanın sokakta olduğu ve bu çatışmaları durdurmak için alanda bulunduğu söyleniliyor.

Orada bulunan HDP Milletvekili Abdullah Zeydan’ın verdiği bilgeler bunlar. Halkın can güvenliğini sağlanması bakımından biran önce  askerin, polisin kışlasına karakoluna geri çekilmesi ve çatışmayı sona erdirmesi, eğer gerçekten silahlı militanlar varsa onlarında geri çekilmesi ve biran önce bu çatışmanın sona ermesi gerekir. Çünkü halk üzerinde daha fazla şiddet olmamalıdır.

HEYETİMİZ HASTANEYE ALINMADI
Yaralılar konusunda endişelerimiz var. Hastaneye gitmek istedik. Hastanenin özel tim polisleri tarafından çevrili olduğunu gördük ve heyetimiz hastaneye alınmadı. Bir insan hakları heyetinin hastaneye ziyaret amaçlı gitmesi ve burada engellenmesi kabul edilemez.  

Acaba burada bizden ne gizlenmek isteniyor. Bu çatışmalarda hangi silahlar kullanıldı acaba neden bizler hastaneye alınmadık. Bizden bunlar neden gizleniyor. Doğal olarak biz bu soruları soruyoruz" dedi. Hakkarihabertv.com

stk-genel-baskanlari-m-001.jpg

 

Bu haber toplam 3097 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim