• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

STK'lardan başbakan'a cevap

STK'lardan başbakan'a cevap
Hakkari’de faaliyet gösteren bazı STK temsilcileri başbakanın Hakkari’deki mitinginde Kepenklerin kapatılması ve belediyeye gönderilen paraların nerelere harcandığı, sorularına yanıt niteliğine bir basın açıklaması yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın kepenkleri kapattırıyorlar ve Hakkari belediyesine o kadar para yolluyoruz nereye harcanıyor. Açıklamasının ardından bir açıklamada STK’lardan geldi. Hakkari belediyesi önünde toplanan ve aralarında Belediye Başkan Yardımcıları Hatice Demir ve Metin Kazandıoğlu, Tüm-Bel-Sen, Belediye-İş Hakkari Temsilcileri, Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği, Esnaf ve sanatkarlar Odası, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, KESK üyeleri, çok sayıda emekçi bir basın açıklaması yaptı.

 

stk-1.jpg

 

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Tüm-Bel-Sen Hakkari Temsilcisi Beşir Çelebioğlu, yaklaştığımız bu günlerde seçmeni etkilemek onu yanıltmak için adeta bütün değer yargıları, dürüstlük, erdem gibi kavramlar altüst edilerek aslı astarı olmayan iddialarla politika yapmak normal bir hal aldığını söyledi. Bilinmelidir ki politikacılar nasıl bir politika izliyorsa seçmeni de onu ölçüt alarak dünyasına o şekilde anlam verildiğini ifade eden Çelabieoğlu, söylemlerin altındaki sebepleri biliyoruz dedi.

 

BAŞBAKAN KULANDIĞI DİL TEHLİKELİDİR

Başbakanın seçim meydanlarında kullandığı dilin çok tehlikeli bir dil olduğunun vurgusunun değinen Çelibioğlu,”Dolayısıyla seçim kaygısına düşüp yalan dolan ve iftira ile kitleleri yanıltmaya çalışan politikacılar seçim sonrasının hesabını hiç düşünmezler. Ancak onu seçen insanlar asıl bu sorgulamayı yapmaya başladıklarında ülkeye neler kaybettirdiklerini anlayıp sosyal travmaların yaşanmasına sebep olduklarını anlarlar. Ama kaybedilenin telafisi çok zordur artık. Ve buna sebep olan politikacılar ya da partiler kitlelerdeki bütün güvenini kaybederek yok olurlar. Bizler bunun en iyi örneklerini yaşadık, yaşıyoruz.

 

Ancak kimileri bunlardan ders almamış olacak ki hala aynı tavrı ısrarla sergilemeye devam ediyorlar. Başbakanın daha önceki yavuz hırsız yeteneğine ve asılsız suçlamalarına alışmıştık ama son söylemlerine alışmak dahası kabul etmek oldukça zor. Başbakanın Hakkari belediye başkanını belediye çalışanlarını ve esnafı hedef alarak suçlama söylemlerinin altında yatan sebepleri bilmiyor değiliz. Hakkari halkı başbakandan savaşı bitirme, kardeşlik bağlarını örme  müjdesini beklerken ekonomiye, sağlığa, eğitime dair müjdeler beklerken asılsız suçlamalarla karşılaşması bir talihsizliktir”

 

HAKKARİLİLER ÇIPLAK KRAL DEMİŞTİR

Son yaşananlarla birlikte artık Hakkarililerin sözlerini ve davranışlarını esirgemeden açık açık mesajlar verdiğini İfade eden Çelibioğlu şunları söyledi:

 

“Evet genel tabirle Hakkari Başbakana “Kral Çıplak” demiştir. Hakkari esnafı 30 yıldır süren savaşın AKP iktidarda olduğu en zor sekiz yılını geçirmiştir. Dolayısıyla kime karşı nasıl bir tepki vereceğini iyi bilir. Başbakanın belediye çalışanlarını ve esnafı karşı karşıya getirme çabası boşunadır. Zabıtanın bir esnafa dükkanını kapatmadığı için ceza kestiğine dair bir belge varsa ve bu güne kadar yargıya baş vurmamışsa yanlış yapmıştır.

 

Aksi takdirde bu iddiasını ispatlamadığı sürece yalancı konumundadır. Bu halkın esnafı hangi gün kime karşı ne yapacağını iyi bilir. Kürt meselesini çözme vaadiyle bu halktan oy alan bir başbakanın bunu yapmamasına bir cevaptır kepenk kapatmak. Eğer kapattırmaksa da bunu yine gerekeni yapmayarak başbakan yaptırmıştır. Bizler belediye çalışanlarının temsilcileri sendikalar ve esnaf temsilcileri odalar olarak bütün Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz.

 

Bu halkın temsiliyeti olan belediye ve esnaflarımız bu halkın bir parçası ve temsilcileridir. Bunlar hakkında ortaya atılan iddialar ispatlanmadığı sürece Hakkari bir bütün olarak bunların hesabını sormaya devam edecektir” şeklinde konuştu. Hamza Gündüz'ün haberi

 

 

Bu haber toplam 3557 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim