Suriye eski banknotların değiştirilme süresini uzattı

Suriye eski banknotların değiştirilme süresini uzattı

Kaynak:Ajanslar

Suriye Merkez Bankası, üç vilayette eski banknotların değiştirilme süresini uzattı

Suriye Merkez Bankası Başkanı Safvet Raslan, ülkenin eski para birimlerinin tedavülden kaldırılması sürecine ilişkin yeni bir karar aldı. Raslan, ülkenin doğusundaki üç vilayette eski banknotların değiştirilmesi için tanınan süreyi uzattı.

Suriye Merkez Bankası Başkanı Safvet Raslan, bugün X hesabından yaptığı açıklamada, son iki gündür banka çalışanları ve Suriye Posta Kurumu yetkilileriyle sürekli iletişim halinde olarak eski banknotların tedavülden kaldırılması sürecini yakından takip ettiğini ve sahadaki ihtiyaçları dinlediğini belirtti.

Raslan, bu doğrultuda sürenin uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Yeni karara göre, Suriye'nin Deyrezor, Rakka ve Rojava’nın Haseke vilayetlerinde eski banknotların değiştirilmesi işlemi 20 Ağustos 2026 Perşembe gününe kadar devam edecek. Vatandaşlar, eski banknotlarını Suriye Merkez Bankası şubeleri ile Suriye Posta Kurumu'nun yetkili merkezleri aracılığıyla teslim edebilecek.

Safvet Raslan, sürecin vatandaşların günlük yaşamı üzerindeki etkilerinin farkında olduklarını belirterek, “Sorumluluğumuz, gerçeklerden uzaklaşmadan ihtiyaçları takip etmemizi ve işlemlerin en iyi şekilde uygulanmasını sağlamak için gerekli adımları atmamızı gerektiriyor” dedi.

Merkez Bankası Başkanı açıklamasının sonunda, doğu vilayetlerinde yaşayanlara iş birliği ve gösterdikleri sükûnet nedeniyle teşekkür etti. Raslan ayrıca bu süreçte sahada görev yapan ekiplerin çalışmalarını takdir etti.

Suriye Merkez Bankası, bu yılın ocak ayında ülkenin eski banknotlarının tedavülden kaldırılması sürecini başlatmış ve süreç 31 Temmuz'a kadar devam etmişti. Bugün ise süre, söz konusu üç vilayette yaşayanlar için uzatıldı.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.