Tahran’da saldırı sonrası kimyasal yağış uyarısı

https://cdn.iha.com.tr/Contents/26-03/08/-4370c65c-0aa5-488d-9bea-88a34bcfd731.mp4

Kaynak:İHA

ABD ve İsrail’in İran’daki petrol rafinerilerine düzenlediği saldırılar sonrası başlayan yağış, havaya karışan kimyasal bileşikler nedeniyle “asitli yağış” riski oluşturdu. İran Kızılay, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İran’da ABD ve İsrail’in petrol rafinerilerine düzenlediği saldırılar sonrasında başlayan yağış, atmosfere karışan kimyasal bileşikler nedeniyle asitli yağış endişesi yaratıyor.

İran Kızılay yetkilileri, yağış sırasında vatandaşların mümkün olduğunca kapalı alanlarda kalmaları, kapı ve pencereleri kapalı tutmaları ve açık alanlarda uzun süre bulunmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Ayrıca, açık su kaynaklarının kullanılmaması, yağışla temas eden kıyafetlerin değiştirilmesi ve solunum yolu hassasiyeti bulunan kişilerin ekstra dikkatli olması tavsiye edildi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur, saldırılarda bin 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 binden fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırılar, sağlık altyapısına da zarar verdi; 25 hastaneden 9’u hizmet dışı kalırken, 18 acil servis merkezi ve 14 ambulans kullanılamaz hale geldi.

Başkent Tahran’daki Şehran ve Şehr-i Rey bölgelerindeki petrol tesisleri de saldırılardan etkilendi. İran Ulusal Petrol Rafineri ve Dağıtım Şirketi, bazı depoların füze saldırısına uğradığını doğruladı ve yakıt tedarikinin diğer kaynaklardan kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.