• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Tanrıkulu Hakkari'de

Tanrıkulu Hakkari'de
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu seçim çalışmaları kapsamında Hakkari’ de temaslarda bulundu.

CHP Genel BaşkanYardımcısı Sezgin Tanıkulu, CHP Parti Meclis Üyeleri Levent Gök, Ercan Karakaş ve Van CHP İl Başkanı Cemal Şen ile birlikte 30 Mart yerel seçimleri öncesi Hakkarili seçmenin nabzını tutmak üzere il merkezine ziyarette bulundu.

CHP Hakkari İl Binasına geçen Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki heyet burada basın mensuplarına seçim ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu Türkiye tarihinin en kritik döneminden geçtiğini belirtti.

Tanrıkulu, “ 11 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi yolsuzluk ve rüşvet batağına batmış durumda. Şeffaf olmayan bir yönetim anlayışı kendilerini bu noktaya taşıdı ve Türkiye maalesef Adalet ve Kalkınma partisi iktidarı döneminde bu bataklığa batmış durumda olduğunu söyledi.

-“BAŞBAKAN REZALETİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR”

Başbakan ısrarla ortaya çıkan bu rezaleti örtmeye çalıştığını ifade eden Sezgin Tanrıkulu,  Ancak ne kadar örtmeye çalışsada bu yolsuzluk ve sahtekarlığı örtmenin mümkün olmayacağını belirtti.

Tanrıkulu, “Toplumun vijdanında aklanmayacaklardır. Başta Hakkari olmak üzere aklanmayacaklar. İki buçuk yıldır seçilmiş olan bu hükümet kendisine yönelik yasalar yaparken, Türkiyenin Kürt meselesi noktasında da mecliste maalesef tek bir adım atmadı.

Bu süreci ve  barışı güvence altına alabilecek çalışmalardan uzak durmaya çalıştı. Adeta Türkiye’nin Kürt meselsini ve çözüm sürecini kendi elinde rehin tutarak bu süreci götürmeye çalışıyor. Onlarca yasa teklifi vermemize rağmen ki yüzde doksanı Türkiye nüfus meselesinin demokratik çözümüne ilişkindir.

Hiçbir tanesine Adalet ve Kalkınma Partisi meclis çatısı altında evet demedi. Anayasa dışında yapılabilecekler konusunda tümünü neredeyse Cumhuriyet halk Partisi milletvekilleri aracılığıyla bir yasama çalışmasına dönüştürdü.

Çözüm sürecinin yasama çalışmasına dönüştürdü. Ancak bu yasama çalışmalarımızda maalesef mecliste kabul görmedi bu güne kadar. Kendisiyle ile ilgili bu yasaları bu hizla çıkartan bu hükümetin Adalet ve Kalkınma Partisinin çözüm sürecinde samimi olmadığınıda görmekteyiz.

Aslında sahtekarlığa, rüşvete, yolsuzluğa karşı olgunlaşmış bir hükümetin, bir başbakanın çözüm konusunda samimi olmasınıda beklemek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

- “BARIŞ SÜRECİ AK PARTİ’NİN ELİNDE REHİNDİR”

Çözüm sürecine değinen Sezgin Tanrıkulu, Ak Partinin her seçim öncesi elinde rehin kalan çözüm sercini kullandığını belirtti. Tanrıkulu, “Ben buradan, Hakkari’den direk duyurmak istiyorum, çözüm süreci kısmen Adalet ve Kalkınma Partisinin elinde rehin durumdadır, her seçim öncesi bunu kullanmaktadır.

Artık Adalet ve Kalkınma partisine bu seçimlerde bütün Türkiye’de izin vermeyelim ve gerçek yüzünü ortaya çıkaralım” şeklinde konuştu

Yapılan açıklamalardan sonra Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki heyet esnaf ziyaretinde bulunup, Belediye Başkan adayları Nazım Ertuş’u tanıtarak seçimlerde kendilerine destek vermeleri taleplerinde bulundu.

Bulvar Caddesi boyunca esnafın ve halkın nabzını tutun heyet, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun ziyaret ettiği bir kuaför dükkanında traş olması ile devam etti. Buradan Hakkari Belediyesine geçerek ,Barış ve Demokrasi partisi (BDP) li Başkanı Fadıl Bedirhanoğlunu makamında ziyaret etti.

BELEDİYE BAŞKANI BEDİRHANOĞLU; BİZ HUZUR VE BARIŞTAN YANAYIZ.

CHP’li heyeti makamında kabul Başkan Fadıl Bedrhanoğlu, Ülkede huzur ve barıştan yana olduklarını ifade etti. Bedirhanoğlu, “ Huzur ve barışın sağlanması için elimiziden geleni yapıyoruz.

İnşallah önümüzdeki 30 Mart yerel seçimlerini barış ve kardeşlik içinde geçireceğiz. Önceki gün halk oyunları sırasında meydana gelen olaylarda güvenlik güçlerinin tutumu sert oldu. Olaylarda gençerimiz yaralandı.  Bu tür provakasyonlara halkın gelmemesi lazım. Biz huzur ve barıştan yanayız” dedi. Yapılan ziyaretlerin sonundda Tanrıkulu beraberindeki heyet ile beraber geceyi geçirecekleri otele geçtiler. 

normal-1.20140303190015.jpg

normal-2.20140303190030.jpg

Bu haber toplam 4861 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • HGC’den Başkan Akış’a hayırlı olsun ziyareti26 Nisan 2024 Cuma 15:48
  • Çok kıymetli Hakkari halkımız!24 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
  • Hakkari Barosundan Eş Başkanlara ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 15:28
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim