• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

"Tarımı desteklemeye devam edeceğiz"

"Tarımı desteklemeye devam edeceğiz"
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Global oyuncu olabilmenin şartlarından biri eğer tarım ise bunu desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ordumuzun, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik Korucularımızın halkımızın destekleriyle Hakkari’nin gündeminde terör yok.

Hakkari Türkiye’nin en çok şehit verdiği ilimiz ve terörle en büyük mücadeleyi veren ilimizdir. Hakkari tarihin en huzurlu ve güvenli tarihini yaşıyor. Son 10 yılda Cumhuriyet tarihine denk altyapı üstyapı, ekonomik, eğitim alanında ve spor alanında yatırımlarını alıyor dedi.

Hayvan sigortalarının yapılmasının önemine de değinen Bakan Kirişci, ise" Hakkari'de tarım sigortasını konuşmanın ne anlamı var denilebilir.

Burada otomobili olan, aracını trafiğe çıkarmak için nasıl zorunlu trafik sigortasını yaptırıyorsa, hayvancılık faaliyetleri için de mutlak suretle sigorta yaptırmasını tavsiye ediyoruz.

Şu an halihazırda Türkiye ortalaması 21.4. Burada neredeyse TARSİM yok gibi. Bu konulara da dikkat edilmesi gerekiyor. "Tarımı desteklemeye devam edeceğiz" Tarımda güçlü olunması gerektiğini, bu nedenle desteklemelerinin devam edecek. Tarımın global bir oyuncu olmanın en önemli aktörleri arasında yer alıyor" dedi.

Programa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Bölge Müdürü Mustafa Şentürk,   İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel , Vali Yardımcıları Tevfik Kumbasar, Mustafa Berat Kasımoğlu, Talha Battal, Halil İbrahim Köroğlu, Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş, Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, AK Parti MDK Üyesi Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü A. Abdulmecit Tarhan, Tarım İl Müdürü Cemal Özkan katıldı. Hakkarihabertv.com

img-8255.JPGimg-8256.JPGimg-8266.JPG

 

 

Bu haber toplam 866 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim