• BIST 10039.64
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Taşlanan sağlık ocağı onarıma alındı

Taşlanan sağlık ocağı onarıma alındı
Hakkari'de taşlanarak camları kırılan ve güvenlik gerekçesi ile kapatıldığı iddia edilen sağlık ocağı yeniden onarıma alındığı belirtildi.

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Hakkari Valiliği tarafından 20 Ekim 2007 yılında köylerden göç eden vatandaşların yoğunlukta bulunduğu Bağlar Mahallesi'nde KÖYDES kapsamında yaptırılan ve 210 bin TL'ye mal olan 2 katlı prefabrik sağlık ocağı yeniden onarılıyor. Bir süre önce Bağlar mahallesi Merkez 6 No'lu Sağlık Ocağı sürekli çocuklar tarafından taşlandığı ve çalışanların güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle boşaltılmıştı. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Özlem Köse ise, İHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, 6 Nolu Sağlık Ocağı çevresinde 2 katlı Aile Sağlığı Merkezi yapılacağını belirterek "Sağlık ocağının taşlandığı ve camlarının kırıldığı doğru.

Defalarca cam taktık. Yeniden bu camlarını kırdılar. Bina da eski olduğu için bütçesi bizi zorladı. Sağlık ocağının çevresinde yeni 2 Aile Sağlığı Merkezi inşa edeceğiz. Bunun ihalesi de yapıldı. Nisan ayında inşallah yapımına başlanacaktır. Mahalleye yakınına ise aile hekimliği birimimizi kurduk. Doktorlarımız görev başındadır" şeklinde konuşmuştu.
İl Sağlık Müdürü Özlem Köse, 6. Nolu Sağlık Ocağı'nın İl Özel İdaresi tarafından yeniden onarımının yapıldığını belirterek, onarım çalışmalarının tamamlanmasından sonra sağlık ocağını yeniden değerlendireceklerini belirtti.

Sağlık ocağı önünde toplanan bazı bayanlar ise, mahallelerinde bulunan sağlık ocağının yeniden faaliyete geçirilmesini istediler. Köyde göç eden ailelerin yoğunlukta bulunduğu mahallelerinde yaklaşık 2 bin nüfusun bulunduğunu belirten bayanlar, "Eğer güvenlik gerekçesi ile sağlık ocağımız kapatıldıysa o zaman özel güvenlikçi versinler. Biz buradaki doktorları çok seviyorduk.

Çok da cana yakın idiler. Birkaç çocuk camları kırdı diye sağlık ocağı kapatılmamalıydı. İçinin tahrip olduğunu da biliyoruz. Ancak hastane evlerimizden çok uzak. Mahallede kanser hastası ve her ün iğne kullanmak için hastaneye gidenler var. Rica ediyoruz sağlık ocağımızı tekrar faaliyete geçirsinler" şeklinde konuştular.

6-nolu.jpg

6-nolu-2.jpg
 

Bu haber toplam 3321 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim