• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

TBMM'de 'Şah-Fırat' tartışması

TBMM'de 'Şah-Fırat' tartışması
Ekonomi Bakanı Elitaş, "Türk Silahlı Kuvvetleri Süleyman Şah Türbesi'ni bugünkü konumuna taşımıştır dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçeleri görüşüldü. Görüşmelerde "Şah Fırat Operasyonu" tartışması yaşandı.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Süleyman Şah Türbesi'ne ilişkin olarak, "Süleyman Şah Türbesi taşınırken Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri hiç kimseden izin almamıştır.

Süleyman Şah Türbesi'ne giderken etrafına konuşlanmış kişi veya gruplara, 'ben Süleyman Şah Türbesi'ni alacağım, getireceğim, Türkiye sınırlarına yaklaşıyorum, bununla ilgili bir müdahale olursa gerekli cevabı vereceğim' demiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Süleyman Şah Türbesi'ni bugünkü konumuna taşımıştır. PYD'den yardım da istenmemiştir, yardım da alınmamıştır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Salih Müslim, 'Süleyman Şah Türbesi'ni taşındığı zaman İstanbul'daydım. Sinirlioğlu ve ekibiyle birlikteydim, o işi ben kolaylaştırdım' diyor. Sayın Bakan, Salih Müslim İstanbul'da mıydı değil miydi? Eğer 'İstanbul'da değil Sinirlioğlu ile telefon görüşmesi yapmadı' derseniz, yaptığı ispatlandığında istifa edecek misiniz?" şeklinde konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, Süleyman Şah Türbesi'nin terk edilmesinin bir başarı olmadığını söyleyerek, "Süleyman Şah Türbesi, terör örgütü denilen PYD ile birlikte düzenlendiğinin ortaya çıkmasıdır. Terör örgütü ile görülen sensin. Konsolosluk çalışanlarımızı kimler teslim etmiştir?" dedi.

Bakan Elitaş, "CHP'nin kılavuzu Salih Müslim, Oktay Bey'in kılavuzu terörist başı olmuş. Onun sözüyle hareket ediyorsunuz. 'Salih Müslim öyle dedi, kayıtlarda var' diyorsunuz.

Açık ve net söylüyorum, Süleyman Şah Türbesi getirilirken Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri oradaki unsurlara 'Ben Süleyman Şah Türbesi'ni getireceğim. Yanlış yapan varsa bedelini öder' demiştir" ifadelerini kullandı. İHA

Bu haber toplam 2396 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim