• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

TBMM/NE 75 MİLLİTVEKİLİ GÖTÜRECEĞİZ

TBMM/NE 75 MİLLİTVEKİLİ GÖTÜRECEĞİZ
(DTP) İl Başkanı Hıfzullah Kansu, partilerinin kapatılmasını kirli savaşla nemalanan Türk basınının kışkırtmasıyla kapatıldığını belirterek parti kapatılması ve basını kınadıklarını söyledi.

 - HAKKARİ DTP'DEN BASIN AÇIKLAMASI

 - DTP İL BAŞKANI HIFZULLAH KANSU:

 - “HEPSİ TÜRK BASINININ KIŞKIRTMASI”

 - “DTP'NİN KAPATILMASI VE TÜRK BASINININ KIŞKIRTMASINI KİNIYORUZ^”

 - “ALINAN KARAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR KARAR”

 - “YARIN SEÇİM OLSA O PARLAMENTOYA 75 MİLLİTVEKİLİ GÖTÜRECEĞİZ”

 

 Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binasında bir açıklama yapan Hıfzullah Kansu, anayasa mahkemesinin partilerini kapattığını belirtti.

 

 Kansu,”Kürtler olarak hep barış ve kardeşlikten yana olduk. Alınan karar hukuki değil siyasi bir karar herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Biz Kürt halkı olarak mücadeleye DTP ile başlamadık. Bu mücadelemiz DTP ile de bitmeyecektir. Bundan önce aynı yöntemlerle 5 parti daha kapatıldı. Fakat Kürt halkı hür iradesiyle özgür mücadelesi için son derece çaba sarf etti. İktidarın ve gerek muhalefetin ve bu kirli savaşta nemalanan Türk medyasını kınıyoruz. Partimizin kapatma meselesini de biz kınıyor ve meselenin hukuku olmadığı ve siyasi olduğunu inanıyoruz. Ayrıca günlerdir ayakta olan Hakkari halkını özgür mücadelede belki zaman zaman zararda görmüş halkımızı burada saygıyla selamlıyoruz. Başbakanın çocukta olsa kadın da olsa güvenlik güçlerinin gereğini yapacaktır demesi savcı ve hakimleri göreve çağırması o doğrultuda acımasızca hareket eden polis Kürt halkına yönelik saldırılar gerçekleştirmiş ve Diyarbakır da bir Kürt genci katıl edilmiştir. Moralimiz bozuktur belki ama dünyanın sonu değildir. Ben şuna inanıyorum yarın bir seçim olsa 21 milletvekili değil 75 milletvekili o parlamentoya götüreceğiz. Benim kainatım budur. Yeter ki birlik beraberliğimiz bugün olduğu gibi bundan sonra da katlanarak devam etsin”

 

 TÜRK BASININI KINIYORUZ

 Başkan Hıfzullah Kansu,”Son zamanlarda Türk basınının kışkırtması sonucu yaşamını yitiren bir asker kardeşimizin vay askere gitmeden böyle idi böyle gitti. Haberleri  üzerine Kürtlere yönelik baskılar artmıştır. Kürtler kesiyor biçiyor haberleri her gün yer alıyor. Peki 17 bin Kürt öldürdü bunları neden söylemiyorlar. Kirli savaşla nemalanan Türk basını neden bunu vermedi”

 

 ESNEFLARA SESLENİYORUZ İŞYERLENİNİZİ AÇIN

 Son iki gündür kepenk açmayan esnaflara da seslenen Başkan Kansu,”Biz kimseye kepenk kapatın demedik. Esnaf kendi inisiyatifi ile kepenk kapatmıştır. Lütfen artık iş yerlerinizi açın” dedi.

 

Bu haber toplam 2425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim