• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Temizlik firmasından duyarlılık çağrısı

Temizlik firmasından duyarlılık çağrısı
Hakkari'nin temizlik ihalesini üstlenen Nefel Alt Taşeron Temizlik Firması Temsilcisi ve Denetmeni Kadir Tan, temiz bir Hakkari için vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı

 Haber: Feyzullah Taş- Bir süre önce Hakkari Belediye Başkanlığı'ndan temizlik işlerini devralan Nefel Alt Taşeron Temizlik Firması Temsilcisi ve Denetmeni Kadir Tan, 11 araç, 44 eleman ve bir yükleyici iş makinesi ile çarşı merkezi ile 15 ayrı mahallenin temizlik işlerini yürüttüklerini belirterek daha güzel ve yaşanabilir bir Hakkari için halkın desteğini ihtiyaçları olduğunu söyledi.

 

Tan, ”Daha önce belediyenin sırtında kambur olan çöp sorunu için birçok temizlik kampanyası yapılmasına rağmen bir çözüm bulunamamıştı. Çöp işinin bize devir edilmesiyle birlikte şuanda çöp sorununu ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bazı mahalle sakinlerinin belirlediğimiz saatler dışında çöp noktalarına yeniden çöp atmaları doğru bir hareket değildir. Bundan dolayı halkımızdan talebimiz ve ricamız çöplerini akşam noktalara bırakmalarıdır. Saat 08:00 dan sonra ise kesinlikle çöp atmamalarını istiyoruz.

 

Bakın araçlarımız akşamları sabahlara kadar çalışıyor. Gündüz saatlerinde ise devriye gezen aracımız ve çöp noktalarını denetleyen arkadaşlarımız bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımız çöpler alındıktan sonra çöp atanları uyarıyor, ancak bu yeterli değildir. Bu konuda belediyenin desteğine de ihtiyacımız var. Zabıta araçları ile halka anonslar yapılarak çöplerin belirlenen saatlerin dışında atılmaması konusunda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Eğer belediye de bize bu konuda destek verirse ildeki çöp sorunu bitecek ve Hakkari güzel bir görünüme kavuşacaktır" dedi.

BELEDİYE ÖDEMELERİ GECİKİYOR
Belediyenin maddi imkansızlıklarından dolayı ödemelerini geç yaptığı için sıkıntılar yaşadıklarını da anlatan Tan "Sigorta ve araç yakıtı giderlerini karşılamaktan zorluk yaşıyoruz. Personelimiz asgari ücretin üzerinde çalışmaktadır. Belediye bu konuda da bize yardımcı olursa işler daha da iyiye gidecektir. Ayrıca gece çalışırken güvenlik noktalardaki çöpleri almaya giden arkadaşlarımıza üst baş araması ve kimlik kontrolünden geçiyor. İlgili güvenlik birimleri ile görüşmemize rağmen bir sonuç alamadık. Bu sorunun mutlak suretle çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

temizlik-1.20120512153529.jpg

temizlik-2.jpg

Bu haber toplam 4315 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim