• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Terzi: Ben evde oturuyorum, o dışarıda dolaşıyor

Terzi: Ben evde oturuyorum, o dışarıda dolaşıyor
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “Şort giyen kadınlar ölmeli” diyen Abdullah Çakıroğlu’nun serbest bırakılmasının tüm kadınlar için tehdit olduğunu söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, şort giydiği için toplu taşıma aracında bir erkek tarafından saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi için Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaparak, saldırganın serbest bırakılmasını protesto etti.

Kadınlar; “Şort giydiği için şiddet gören Ayşegül için sessiz kalmıyoruz. Haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz, laiklik için direneceğiz” pankartı ile “Asla sessiz kalmayacağız” ve “Kadınlar için laiklik renkli elbise ve daha fazlasıdır” dövizlerini taşıdı.

Eylemde, “Ayşegül Terzi yalnız değildir”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” ve “Laiklik için direneceğiz” sloganları atıldı.

“OHAL’le birlikte kadınlar tamamen güvencesiz”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Türkiye Temsilcisi Gülsüm Kav, kadınlar için Türkiye’de zor günlerin yeni başlamadığını söyleyerek, “Son dönemlerde ise artık hayatımızdan oluyoruz. OHAL ile birlikte kadınlar tamamen güvencesiz. Kadınlardan ne istiyorlar” dedi.

“Boyun eğmeyecekleri” mesajını veren Kav, Ayşegül Terzi’nin uğradığı saldırıya dikkat çekerek, “Bir otobüse binme hakkımız bile ellimizden alınıyor. Bir yerde ne kadar zulüm varsa orada o kadar direniş de vardır. Biz bu zulmü reddediyoruz” diye konuştu.

Bütün kadınlara çağrıda bulunan Kav, “Saldırgan serbest bırakıldı ama biz platform olarak bu işin peşini bırakmayacağız” diyerek, bütün kadın cinayetlerindeki faillerin yargılanmasını istedi.

ekran-alintisiAyşegül Terzi’nin mesajı: ‘Ben evde oturuyorum, o dışarıda dolaşıyor’

Kav’ın konuşmasının ardından açıklamaya gelemeyen Ayşegül Terzi’nin mesajı okundu.

Terzi, mesajında şunları söyledi: “Ben adalete güveniyordum ama ben bugün evde oturuyorum, o dışarıda dolaşıyor.”

“Tüm kadınlar için tehdit”

Basın açıklamasını ise Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim okudu.

Terzi’ye atılan tekmenin laikliğe, özgürlüğe, demokrasiye ve tüm kadınlara atıldığını aktaran Ataselim, “‘Şort giyen kadınlar ölmeli’ diyen Abdullah Çakıroğlu’nun serbest bırakılması tüm kadınlar için tehdittir. Benzer suçları başkalarının yapması için cesaret verici bir karardır” dedi.

Ne oldu?

Hemşirelik yapan Ayşegül Terzi, 12 Eylül’de çalıştığı hastaneden çıkıp evine gitmek için otobüse bindiği otobüste saldırıya uğradı.

Terzi, saldırganın önce “Şort giyenler ölmeli” diyerek sözlü olarak sataştığını, ardından da otobüsün demirinden destek alarak yüzüne tekme attığını söyledi.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu’nu tespit etti ve Üsküdar’da güvenlik görevlisi olarak çalışan saldırganı gözaltına aldı.

Şüpheli, Ayşegül Terzi’ye tekme attığını kabul etti.

Çakıroğlu, ilk ifadesinde ise “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” dedi.

Dün akşam gözaltına alınan Çakıroğlu, adliyedeki işlemlerinin ardından ise serbest bırakıldı.

Bu haber toplam 2262 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim