• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

THY’den, Hakkari eğitimine destek

THY’den, Hakkari eğitimine destek
Hakkari valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Eğitim, gerçekten çok önemli bir sektör, evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Evlat, gelecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği dedi.

Türk Hava Yolları, sosyal sorumluluk projesi adı altında, Hakkari Valiliği’nin koordinesiyle Hakkari’deki Şehit Selahattin İlk Ortaokulu’na 15 bilgisayarlı bir bilişim sınıfı kurdu; ayrıca Çimenli İMKB İlk/ Ortaokulu’nda okuyan 244 öğrenciye de 2 parçadan oluşan kıyafet seti dağıtımında bulundu.  

  Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Şehit Selahattin İlk Ortaokulu’nun bilişim sınıfının açılışına ve Çimenli İMKB İlk/Ortaokulu’ndaki kıyafet seti dağıtım törenine katıldı.

Vali Çelik, Hakkari Valisi olarak Türk Hava Yolları yönetim kuruluna, şükranlarımı sunuyorum dedi. Vali Çelik," THY’mızın yapmış olduğu hayırlar, sadece ilimizdeki okullarla sınırlı değil, zor zamanlar geçirdiğimiz afetlerde ve farklı alanlarda, hayır yaptıklarını da çok iyi biliyoruz, bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.

  “Eğitim, gerçekten çok önemli bir sektör, evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Evlat, gelecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği, ailenin geleceği demek. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, en iyi şekilde, en güzel okullarda, en iyi öğretmenlerle eğitim vermeye çalışıyoruz.

f07d36ce-6c9d-4051-be8b-b6b4e6e9ec84.jpg

Binayı gördüğümüzde, ne kadar mükemmel bir bina olduğu, binanın içerisindeki müştemilat ve donanımlar anlatıldığında okulun ne kadar donanımlı bir okul olduğu, laboratuvarından kütüphanesine kadar tüm alanların düşünülerek çocuklarımızın hizmetine sunulduğu ortada.

Bu coğrafya, geçmişten bugüne zor olan bir coğrafya. Bizden 100 yıl öncesinde, ecdadımız, bu toprakların Türk Yurdu olarak kalması için mücadele ederken büyük fedakarlıklar verdiler, canlarını, mallarını, cesaretlerini ortaya koydular; ama gelecek yüzyılda da biz ve bizden sonra gelecek nesillerin aynı ferasetle, aynı duygu ve düşüncelerle yollarına devam etmesi lazım.

1d89911d-f2ae-4881-b429-347423009d9b.jpg

- Vali Çelik: Devletimiz ciddi yardımlar yapıyor
  “Devletimiz, eğitim sektörüne ciddi yatırımlar yapıyor, bunu herkes yakinen görebilir. Bizim çocukluk zamanımızda, sınıfların öğrenci kapasitesi çok yüksekti, şimdi bu oran epey düştü. Bu da şunu gösteriyor, biz ciddi anlamda okul, derslik yapıyoruz ve bu okullarda çocuklarımıza eğitim verecek öğretmen ataması yapıyoruz. Sadece bu yeterli mi, yeterli değil. Ciddi anlamda bir donanıma, eğitim materyaline de ihtiyaç var.

Bu konuda da gerçekten Milli Eğitim Bakanlığı’mız, yapılması gereken ne varsa en alasıyla yapıyor. Çocuklarımızı, hem kendi ilimizde, hem civar illerle, hem de uluslararası arena da yarışabilecek eğitimli çocuklar haline getirebilmek için büyük bir gayret gösteriyoruz.

72712128-3c25-4ba8-8a4e-31c391203d00.jpg

Eminim ki bu çocuklar, çok güzel işler yapacaklar, bu çocuklar Türkiye’nin, bu milletin geleceğinin önünü açacaklar. Bugün savunma sanayisinde, yazılım alanında, sanayide, tarımda, turizmde eğer bir başarı varsa, bu başarı evlatlarımızın, çocuklarımızın olacak.

Ben tekrardan, THY’ye, şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel yardımlarla ilimize gelmişler. Köklü bir ulusun evlatları olarak geçmişte yaşadığımız tüm zorlukların nasıl el birliğiyle üstesinden geldiysek, bugün de yine bir ve bütün olarak geleceğimize inancımız tam.

Ülkemizin milli havayolu, Türk Hava Yolları, 90 yıllık tarihiyle her güçlükte ellerini nasıl taşın altına koyduysa, bugün de koyuyor, var olsunlar. Bugün, bu vesile ile okullarımızdaki bu programa, kısa da olsa bir uğrayalım düşüncesiyle geldik. Hayırlı olsun. THY proje yöneticilerine, katılımlarından dolayı şükranlarımı sunuyor, herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, ”dedi.

Sosyal sorumluluk projesinde görev alan ve İstanbul’dan Hakkari’ye, bu yardımları ulaştıran THY proje yöneticilerinden, Savaş Burak Oğuz, Mehmet Şahan ve Alican Uzer ise Hatay depreminde, tanışma fırsatı bulduğumuz Valimiz Sayın Ali Çelik, Hakkari’ye atandıktan sonra, kendisiyle iletişime geçerek Hakkari’de bir proje yapmak istediğimizi ilettik  dediler.

THY proje yöneticileri," Sayın Valimizin yönlendirmesiyle İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nurettin Yılmaz Beyle irtibat kurduk. Sonucunda, Çimenli İMKB İlk/ Ortaokulu’muzda okuyan 244 öğrencimize, kişi başı 2 parçadan oluşan kıyafet seti dağıtımına ve Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu’na da 15 bilgisayarlı bir bilişim sınıfı kurmaya karar verdik.

Bilgisayarlarımızın özellikleri şu şekildedir; i5 işlemci 512gb ssd 16gb ram ekran kartı klavye mouse ve kulaklık seti şeklindedir. Bilişim sınıfımıza, Türk Havayolları’nın kuruluş yılı olan “tk1933 bilişim sınıfı” adını verdik. Sınıfın boyanması, temizliği, parke yapımı, masaların kurulumu, elektrik tesisatının döşenmesi aşamalarında ekip arkadaşlarımız aktif rol almıştır.

3 günde sınıfın kurulumunu bitirerek Valimiz Sayın Ali Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nurettin Yılmaz’ın katılımlarıyla hem kıyafet dağıtımını hem de sınıfımızın açılışını gerçekleştirdik. Sınıfınızın kurulumu toplam 350 bin liraya mal oldu. Bu proje destekleriyle Türkiye genelinde, toplamda 6. okulumuza yardım sağlamış olduk. Sayın Valimizle sözleşerek yeniden Hakkari’de çalışmalar yapacağımıza dair konuştuk,” şeklinde konuştular. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim