• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Tıp merkezinin mühürlenmesine tepki

Tıp merkezinin mühürlenmesine tepki
Hakkari'de faaliyet gösteren tek tıp merkezinin bazı eksikleri olduğu gerekçesi ile kapatılması tepkilere neden oldu.

Haber: Feyzullah Taş-Hakkari'de yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçen ve 20 kişiyi bünyesinde istihdam eden Hakkari Medikal Center Tıp Merkezi adındaki merkezin kapatılması vatandaşları üzdü. Çevre yolu üzerinde bulunan 5 katlı bir binada faaliyet gösteren tıp merkezinin, tadilatta olmasına rağmen İl Sağlık Müdürlüğü'nün gönderdiği resmi yazı ile belediye ekipleri tarafından geçici bir süre için kapısına mühür vurulması yankıları sürüyor.

İHA Hakkari bürosunu telefonla arayan çok sayıda Hakkarili vatandaş ilde tek olma özelliğini taşıyan merkezin kapatılmasından dolayı üzüntülerini dile getirdiler. Vatandaşlar,"Hakkari Devlet Hastanesi tam donanımlı olabilir. Ancak ildeki nüfus göz önünde bulundurulursa ek sağlık merkezlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

İşsizliğin had safhaya olaştığı ilde söz konusu sağlık merkezi 20 kişiye istihdam sağlıyordu. Merkezde her branşta doktorları bulmak ise mümkündü. Ramazan ayı nedeniyle tadilata girmesiyle birlikte bazı eksiklikleri oldu diye merkezin kapısına mühür vurulmasına bir anlam veremedik. Biz Hakkari halkı olarak hastanede doktor olmadığı için değişik yıllarda çevre illere gitmek zorunda kaldık ve bazı hastalarımız yolda hayatını kaybetti. Devlet Hastanesinde beyin cerrahı olmadığı için halen hastalar Yüksekova ilçesine sevk edilmektedir.

Durum bu iken halka hizmet veren bir tıp merkezinin bazı eksikliklerden dolayı kapısına mühür vurması bizleri derinden üzmüştür. Valilik başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğünün bu kararını gözden geçirmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Tıp Merkezi yetkilileri ise, kendilerine hiçbir uyarı yapılmadan merkezin kapısına geçici bir süre için mühür vurulduğunu, eksikliklerin ise tadilatın bitirilmesinin ardında gidereceklerini belirttiler.
 

Bu haber toplam 3002 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim