• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

TİYATRO EKİBİMİZE BÜYÜK İLGİ

TİYATRO EKİBİMİZE BÜYÜK İLGİ
Hakkari Tiyatro topluluğu ve Hakkari üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği tiyatro oyunu Ankara da beğeniyle izlendi.

Tiyatrocular ilk gün Hakkari Milletvekili A. Mutallip Özbek tarafından karşılandı. Türkiye büyük millet meclisinde tiyatrocuları ağırlayan Özbek burada tiyatroculara bir yemek düzenledi. Ankara ziyaretlerinin ikinci gününde tiyatrocular tekrar Özbek in daveti üzerine büyük millet meclisine davet edildiler. Burada kadın haklarından sorumlu devlet bakanı Selma kavaf la görüşen tiyatrocular Hakkâri deki kadınların genç kızların sorunlarını anlattılar. Ve bölgeye bu konuda destek verilmesini ve çeşitli sanat atölyelerin açılması için çeşitli görüşmelerde bulundular. Daha sonra meclis bahçesinde Özbek ile sohbette bulunan tiyatrocular Ankara üniversitesi Dil Tarih Coğrafya fakültesinde tiyatro bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir ekip tarafından tiyatro üzerine eğitim gördüler. Bu eğitimle beraber tiyatrocu gençler doğal oldukları sahnelerde birde profesyonel bilgi edinince öğretim üyelerinden büyük bir beğeni topladılar. Daha sonra milletvekili Özbek le beraber Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ı ziyaret ettiler ziyarette kültür bakanı Günay tiyatrocuları çok sıcak karşıladı ve gereken ne destek varsa vermeye hazır olduklarını ve en kısa zamanda Hakkari ye geleceğini belirtti. Daha sonra güzel sanatlar genel müdürü nü ziyaret ettiler burada güzel sanatlar genel müdürü tiyatrocuları kapıda karşıladı ve Hakkari için elimizden geleni sayın bakanımızla beraber yapmaya hazır olduklarını belirtti.

30 Mayıs cumartesi akşamı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji bölümünde sahneye koydukları yasaklı sevda adlı tiyatro oyununu yaklaşık 500 tiyatro sever izledi. Oyunu izlemeye gelenlerin arasında Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli Hakkari Milletvekili A.Mutalip Özbek Hakkari eski Milletvekili Fehmi Öztunç Ankara Üniversitesi Bölüm başkanları ve öğretim üyeleri ve değişik üniversitelerden akademisyenler katıldı. Ayrıca Ankara ya yerleşmiş olan Hakkârili iş adamları ve aileleri de büyük ilgi gösterdi. Oyun sonunda kısa bir konuşma yapan Hakkari tiyatro topluluğu yönetmeni Abdullah Demiralp Hakkari deki bir tiyatro ekibinin ilk defa dışarıda oynamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirtti. Kendi kültürümüzü kendi güzelliklerimizi özellikle ilimizi sadece televizyonlarda izleyen insanlara ne kadar sıcak bir il olduğumuzu ve ne kadar kültürel zenginliklere sahip olduğumuzu yansıttıklarını anlattı. Umarım bundan sonra ilimize özellikle gençlik üzerine önemli projeler aktaracağını umuyoruz. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ oyun sonunda oyuncuları tebrik ederek Hakkari den gelen bu gençleri ağırlamaktan son derece memnun olduğunu ve bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirtti. Kendisine Hakkari den özel olarak yaptırılan Hakkari ye özgü yerli bir kilim hediye eden Hakkari tiyatro topluluğu oyuncuları adına Genel Sanat Yönetmeni Naim Kazandıoğlu takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Kazandıoğlu başta Ankara üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ a Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ye Hakkari Milletvekili A.Mutallip Özbek e ayrı ayrı teşekkür ederek bu tür çalışmaların sürekli olabilmesi için daha çok çalışacaklarını belirtti. (Hakkarihabertv)

 

Bu haber toplam 4166 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim