• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Tiyatroyla Matematiği Sevdiriyorlar

Tiyatroyla Matematiği Sevdiriyorlar
Hakkari'deki okullar, tam bir seferberlik halinde, yaptıkları etkinliklerle matematiği eğlenceli bir hale getirip çocukların matematiğe olan olumsuz bakış açılarını değiştiriyorlar.

 Hakkari 23 Nisan İlk/Ortaokulu Ailesi de "Matematik Seferberliği" kapsamında hazırladıkları; "Matematiğin Tarihsel Gelişimi" adlı tiyatro etkinliklerini, okullarında canlandırarak matematiğe karşı olumlu bir bakış açısı geliştirdiler.

Etkinliği beğeniyle izleyen ve matematiğin aslında korkulmayacak bir ders olduğunu anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür "Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın ilimiz eğitimine sundukları maddi ve manevi geniş destekler sayesinde, bugünlerde, yerel ve ulusal basında, ilimizin eğitimine dair olumlu ve güzel haberlerin sık sık yer aldığına mutlulukla şahit olmaktayız. Bu çalışmaların güzel bir örneğini de bugün bu okulumuzda yaşadık.

Okulumuz, matematiğin günlük yaşamdaki yerini ve inşasını, öğrencilerin daha iyi anlaması ve içselleştirilmesi adına, "Matematiğin Tarihsel Gelişimi" adlı tiyatro çalışmalarını sergilediler. Eğlendirirken öğretmeyi amaçlandıran bu yeni tekniklerin, öğrencilerimizdeki olumlu yansımalarını görüyorum.

Çocukların başaramam gibi önyargılarını kıran, korkulduğu için uzak durulan sayılar ve işlemleri, müziğin ve tiyatronun evrensel potasında eritip oyunlaştırarak, eğlenceli hale getiren öğretmenlerimizi ve etkinlikte rol alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum," dedi. 

23Nisan İlk/ Ortaokul Müdürü Yakup Sevmiş ise "Sayın İl Müdürümüz ve Şube Müdürümüzün de teşrif ettikleri programımızda, matematiğin en önemli düşünürlerinden Pisagor'un hayatını canlandırarak eğlenceli bir çalışmaya imza attık," dedi. Artık çocukların matematiğe karşı ilgi ve sevgilerinin geliştiğini, bakışlarının değiştiğini ifade ederek;" Bundan sonra da okulumuzda, öğrencilere farkındalık oluşturacak bu gibi etkinliklerle matematği sevdirmeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

tiyatroyla-matematigi-sevdiriyorlar-2.jpgtiyatroyla-matematigi-sevdiriyorlar-3.jpgtiyatroyla-matematigi-sevdiriyorlar-1.jpg
 

Bu haber toplam 632 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim