• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

TMMOB'den Kobaniye konteyner yardımı

TMMOB'den Kobaniye konteyner yardımı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Hakkari İl Koordinasyon Kurulu (İKK) sekreteri Adem Çatal, Kobani ve Şengal den gelenler için yardım elini uzatmamız insani ve vicdani bir sorumluluktur dedi.
 (TMMOB) ve Hakkari İl Koordinasyon Kurulu (İKK) sekreteri Adem Çatal, Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Temsilcisi Cihad Kahraman, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Temsilcisi Yılmaz DEMİR, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Temsilcisi Orhan Kahraman, Maden Mühendisleri Odası (MMO) Temsilcisi Burhan Çapik, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Temsilcisi Niyazi Ediş ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Temsilcisi Cihan Akın ile birlikte  yaptıkları ortak bazın açıklamasında  Kobani ve Şengal den gelenler için yardım elini uzatmamız insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu belirttiler.
 
kobani-2222.jpgHazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan (TMMOB) ve (İKK) sekreteri olan Adem Çatal,”TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, IŞİD’ın saldırılarından kaçan Şengal ve Kobane halkları için yardım kampanyası başlattı. TMMOB Yönetim Kurulu’nun 18 Ekim 2014 tarihli toplantısında; Diyarbakır İKK'nın "Kış Kapıda, Şengal ve Kobane dışarda konteyner kente destek ol" kampanyası talebinin uygunluğu, kampanyaya destek konusunda odalara çağrı yapılması kararı alındı.
 
İŞİD`in söz konusu bölgelerde sivillere yönelik saldırısı üzerine yüzbinlerce Êzidi`nin Şengal Dağı`na sığındığı, 20 bini aşkın Êzidi`nin ise günlerce aç-susuz bir şekilde yürüyerek Şırnak, Mardin, Batman, Viranşehir ve Diyarbakır`a geldiğinin ifade edildiği açıklamada, "Binlerce insan ağustos ayından bu yana belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin ve bölge halkının yardımlarıyla yeni yaşam alanlarında hayata tutunmaya çalışmaktadır.
 
IŞİD saldırıları nedeniyle Kobanê`den gelen yeni 200 bin kişilik göç dalgası taleplerin ve ihtiyaçların karşılanması noktasında yetersizlik yaşanmasına yol açmıştır. Çadırlarda yaşayan Êzidilerin yanı sıra, Kobanê`den IŞİD saldırıları nedeniyle kaçarak derme çatma yapılara, sağlıksız barakalara yerleşen ve kendi kaderleriyle baş başa bırakılan bu insanlara kış gelmeden yardım elini uzatmamız insani ve vicdani bir sorumluluktur" denildi.
 
Yerel olanakların yetersiz kalmaya başladığı bugünden itibaren  TMMOB olarak genel örgütlülüğümüzün katılımıyla insani yardım kampanyası başlatıyoruz. Olanaklarımız doğrultusunda tüm bağlı odalarımız, şubelerimiz ve temsilciliklerimiz aracılığıyla `Kış kapıda Şengal ve Kobanê dışarıda konteyner kent e destek ol ` kampanyasına Hakkari İKK olarak minimum bir konteyner  parolasıyla çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu duyarlılığa başta mühendisler olmak üzere destekte bulunmak isteyen herkese  çağrıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com
 
adem-catal-m.jpg
 
 
 
Bu haber toplam 5086 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim