• BIST 9963.73
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Toplum merkezinde yılsonu sergisi

Toplum merkezinde yılsonu sergisi
Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü Bağlar Toplum Merkezi’nde düzenlenen yıl sonu sergisi büyük ilgi gördü.

Haber: Feyzullah Taş - Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı göç eden ailelerin yoğunlukta bulunduğu Bağlar Mahallesi'ndeki Bağlar Toplum Merkezi’nde düzenlenen 2011-2012 dönemi yıl sonu el sanatları sergisinin açılış törerine, Vali Vekili Önder Bozkurt’un eşi Betül Bozkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, Müdür Yardımcısı Serpil Aslan Bozan, Kamer Vakfı Hakkari Şubesi Başkanı Zozan Selimoğlu, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Aydoğan Tulgar, Valilik İl İdare Kurulu Müdürü Şükran Ertuş ve kursiyerler katıldı.

semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, bağlı Bağlar Toplum Merkezinde 2011-2012 dönem kurslarında giyim kursunda 20, el sanatları kursundan 22, dikiş, nakış kursundan 20, trikotaj kursundan kilim kursundan ise 16 bayanın yaralandığını belirtti.

Kaya, ”Kurs döneminin sona ermesiyle birlikte yıls onu sergisinde kursiyerler tarafından üretilen tüm ürünleri sergideki stantlarda tanıttık. Bu kurslarımız bayanların boş zamanlarını değerlendirmeleri, bir meslek öğrenerek aile ekonomisine katkı sağlamaları, istihdam yaratması amacıyla düzenlenmiştir. Kurslarla birlikte bayanlar bilinç düzeylerini yükseltici aile eğitimlerinde katılarak ev ekonomisi, hukuk, temel sağlık bilgileri, toplumsal yaşam, aile yaşamı, evlilik öncesi eğitimler gibi birçok konuda bilgilendirici eğitimlere katılmıştır.

Meslek eğitim kurslarının haricinde 4-6 yaş grubu 30 çocuk okul öncesi hizmetlerden yaralanmaktadır. Bilgisayar kurslarımızdan toplam 40 kişi yaralanmaktadır. 50 öğrenci fen bilgisi ve matematik dersleri destekleyici eğitimler almıştır. 10 öğrenci ebru sanatını öğrenirken 10 bayan ise okuma-yazma kursuna katılmıştır. Çarşamba ve Cuma günlerinde yapılmakta olan aile eğitim programı dahilinde mahalledeki anne ve anne adaylarına aile içi bilinçlendirme eğitimi verilmektedir. Yine belirli günlerde psikolojik danışmanlık yapılmaktadır. Özel gün ve o günün anlam ve önemine yönelik olarak halka açık etkinlikler yapılmaktadır” dedi.

El emeği göz nuru birçok el sanatlarının sergilendiği stantların başında bulunan yöresel kıyafetle genç kızlar gözelikleri ile adeta göz kamaştırdı. Stantları dolaşan Vali Vekili Önder Bozkurt’un eşi Betül Bozkurt ve beraberindekiler, kursiyerlere tam not verdiler. Sergi sonunda yapılan ikramların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya tarafından Betül Bozkurt’a etrafı işlenmiş bir ayna hediye edildi. Serginin 2 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

Bu haber toplam 3833 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim