• BIST 10045.74
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

türbe alanına saygısızlık

türbe alanına saygısızlık
Hakkari'de, halkın sürekli ziyaret ettiği ve büyük din alimlerinin kabirlerinin bulunduğu alana dökülen çöpler tepkilere neden oldu.

Haber: Feyzullah Taş - Yaklaşık bir yıl önce Dağgöl Mahallesi'nde bulunan Şimşimik Türbesi, bazı sorumsuz vatandaşlar tarafından çöplük olarak kullanması tepki ile karşılanmıştı. Mahallede yaşayan 80 yaşındaki Esma Çelik ve 60 yaşındaki Şaban Taş, çöplerin döküldüğü bölgenin önemli bir ziyaret alanı olduğunu, büyük zatların kabirlerinin bulunduğunu ifade etmeleri üzerine harekete geçen Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, Çevre Temizlik Müdürü Naif Yaşar ve beraberindeki ekipler büyük dini alimlerin kabirlerinin bulunduğu belirtilen Şimşimik Türbesi’ni ziyaret ederek, buraya atılan çöpleri ellerine aldıkları küreklerle temizleyerek güzel bir görünüme kavuşturmuştu.

Ancak son günlerde bazı mahalle sakinleri tarafından türbe alanına yeniden çöp atılması tepkilere neden oldu. Dağgöl Mahallesi sakinleri, bu saygısızlığı yapanların tespit edilip cezalandırılması gerektiğini söylediler. Türbe etrafı başta olmak üzere yanındaki dere yatağına da çöplerin atıldığını anlatan mahalle sakinleri, pis kokulardan dolayı evlerinden dışarı çıkamadıklarını ifade ettiler.

Hakkari Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Naif Yaşar, büyük din alimlerinin kabirlerinin çevrede evleri bulunan ailelerin bundan sonra söz konusu alana çöp atmaları halinde kendilerine para cezası keseceklerini söyledi. Yaşar, “Belediye meclis üyelerinden oluşan çevre komisyonu ile birlikte söz konusu bölgeye giderek bir araştırma yaparak bu alana çöp atanları tespit edip gereken cezalar verilecektir. Çöplerin atıldığı alanda köprü olmadığı için dere yatağı üzerinde küçük bir menfez inşa ederek çöpleri araçların yardımıyla oradan çıkartacağız. Bu konuda duyarlılık göstererek çevreye sahip çıkan ve bize katkıda bulunan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 

 

Bu haber toplam 2837 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim