• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Türk Eğitim-Sen'den promosyon açıklaması

Türk Eğitim-Sen'den promosyon açıklaması
Hakkâri Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Şükrü Gürses, banka promosyonları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Hakkâri Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Şükrü Gürses yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Halk Bankası A.Ş ve Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2022 yılının başında maaş ödeme protokolü imzalanmış olup bu sözleşme ile yapılan promosyon anlaşmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı personellerine 3 yıl boyunca maaşlarını alacakları bankadan 6 bin TL tutarında promosyon ücreti mayıs ayı itibariyle yatırılmış  fakat sözleşmenin 16. maddesinin 9. fıkrasında görüldüğü gibi peşin teklifler için bankaların sunacağı taban teklif miktarı kadar promosyon anlaşmasına varılmıştır dedi.

Başkan Gürses," Söz konusu banka promosyonu, 3 sene maaş müşterisi olmaya bağlanmış olup  3 yıldan önce tayin isteyecek olan Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarından  “sözleşmede bulunmayan maddeye dayanarak” promosyon iadesi için imza alınmış, imza atmayan meslektaşlarımıza ise promosyon ücretleri taksitli bir şekilde hesaplarına yatırılmıştır.

  Türkiye Halk Bankası ile yapılan sözleşme halihazırda uygulanmaya devam etmekte olup ve 2025 Mayıs ayında sona erecektir. 2021 yılı Aralık ayı ve 2022 Yılı Temmuz ayında açıklanan enflasyon rakamları göz önüne alındığında personellere mâli açıdan yapılabilecek her türlü ek faydalar, Hakkâri ili ve ilçelerinde çalışan MEB’e bağlı kurumlarda görev yapan çalışanlar açısından büyük bir önem arz etmektedir.

Bu bakımdan imza altına alınan protokolde belirtilen promosyon miktarının mevcut durumlara göre revize edilebilmesi açısından Halk Bankası ile karşılıklı olarak gerekli iş ve işlemlerin yapılması gerekmektedir. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum göz önünde bulundurularak, kurumun ve bankanın taraf olduğu maaş promosyon sözleşmesinin gözden geçirilerek, günün şartlarına göre revize edilmesi ve   personellerimize “ek promosyon verilmesi” için çalışmaların yapılması zaruridir. Ayrıyeten idarelerin takdir yetkileri sınırsız olmadığı gibi takdir yetkisi kullanılacak ise de personelden yana kullanılması gerekir.

 Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusunda personelin mağduriyetinin giderilmesi için kurum ve banka arasında imzalanan sözleşmenin günün şartlarına göre revize edilmesi gerekmektedir. Söz konusu banka, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları üzerinden kârını arttırırken çalışanlarımız bu kârdan payını alamamaktadır.

Ülke genelinde personel maaşlarının banka üzerinden ödenebilmesi için bazı kurumlar ile bankalar arasında gerçekleşen sözleşme tutar ve ödeme şekline örnek verilmesi gerekirse: Ordu – Fatsa’da (3 yıl) 17.100 TL, Manisa – Alaşehir’de (3 yıl) 20.880 TL, Edirne – Keşan’da (3 yıl) 25.250 TL Şanlıurfa – Harran Üniversitesi (3 yıl) 37.500 TL  promosyon ödemesi taraf bankalarca çalışanlara bir defada, eşit ve peşin olarak yapılacakken Şemdinli’de görev yapan meslektaşlarımızın 3 yıl için promosyon ücretleri için 2,550 tl, Hakkâri’de görev yapan meslektaşlarımızın promosyon ücretleri için ise 6000 tl gibi küçük ve gülünç rakamlarla anlaşma sağlanmıştır.

Hakkâri Türk Eğitim-Sen olarak sadece kendi üyelerimizin değil bütün eğitim çalışanlarının hakkını savunacağız ve hak ettiğimiz promosyon anlaşması sağlanana kadar hem yasal hem sendikal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Özellikle günümüz ülke ekonomisinin geçirdiği buhran içerisinde yaşam sürmenin zor olduğu bir dönemde , 6.000 tl gibi bir rakamın kabul edilmesi nâmümkün olmakla birlikte yeni yapılacak olan promosyon anlaşması ile meslektaşlarımız hak ettikleri ücreti alarak bir nebze de olsa nefes alacaklardır.

Bizler de promosyonların revize ya da iptal edilmesi için üyelerimizle ortak hareket ederek çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu hususta yeni eğitim öğretim yılında üyelerimiz banka promosyonların iptali veya güncellenmesi konusunda yetkili mercilere dilekçe yazarak yasal haklarını kullanacaklardır. İşbu banka promosyonuna ilişkin sözleşmede, Türk Eğitim-Sen bankanın değil eğitim çalışanlarının yanında olacaktır" dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 2239 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim