• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Türkiye onu konuştu

Türkiye onu konuştu
Hakkari'de düzenlenen Valilik Kupası halk oyunları yarışmasında geç geldikleri gerekçesiyle diskalife edilen halk oyunları ekibi eğitmeni Nuri Kanat İHA ekibine konuştu.

TÜRKİYE ONUNLA BİRLİKTE AĞLADI GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

video-galeri.20110227163236.gif

HAKKARİ (İHA) - Önceki gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda düzenlenen 2010-2011 örgün ve yaygın eğitim kurumları Valilik Kupası halk oyunları yarışmasına il genelinde 28 ekip katılmıştı. 5 dakika yarışmaya geç geldiği gerekçesiyle H. Salih Şen İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi düzenleme kurulu tarafından diskilifeye edilmişti.

Sahnede durumu öğrenen eğitmen Nuri Kanat, kendini yere atarak gözyaşlarına hakim olamamıştı. Eğitmen Nuri Kanat'ın içler acısı durumunun televizyonlarda gören birçok vatandaş ise gözyaşlarına hakim olamamıştı.

TÜRKİYE'Yİ AĞLATAN ÖĞRETMEN KONUŞTU

İHA ekibine konuşan evli ve 3 çocuk babası Nuri Kanat, yarışmaya geç kalma nedeninin kıyafet sorunundan kaynaklandığını belirtti. Kanat,"Cuma günü saat 11:00 da çocukları provaya gönderdim kumaş bulmamız zor oldu ve ben kumaşı bulana kadar Cuma namazına denk geldi. Saat 13,15' te terzi yeni geldi. Ben o gece sabahın 4'üne kadar terzide kıyafetleri bekledim. Sabah saat 6 da okula gittim çocuklar toplanıncaya kadar saat 7.30 oldu.

Elbiseleri dağıtıp eşimle birlikte çocukların kıyafetlerini giydirdik. Onlara giydirene kadar ve düzenli hale gelene kadar saat 8 oldu. Daha önce ayarladığım minibüs şoförünü aradım ancak ulaşamadım. Tekrar 5 minibüsçüyle irtibat kurmaya çalıştım. Ancak kimse telefona cevap vermedi. Çocukları o kıyafetlerle çamurlu yollarda 3 kilometrelik yolu kat ederek yarışma salonuna ulaştım.

Bunda eğer 5 dakika geç gelmişsek suç ise buna diyecek bir şeyim yok. Eğitimciler bu kadar bahanecimi olur. Hiç mi vicdanları sızlamadı. Küçücük ve minicik çocukları üzmeye ne benim nede hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu çocuklara defalarca maddi durumum iyi olmamasına rağmen kendi imkanlarımla sahip çıkmışımdır.

Bana yapılan bir haksızlıktır. Eğer eğitim anlayışları buysa bu kadar bahaneci bir eğitimci ortamı olduysa ben bu çocuklarımı sonuna kadar savunurum. Canımı ve bedenimi hiç düşünmeden onlara feda ederim. Ben herkesi vicdanları ile baş başa bırakıp onları yüce Allah'a havale ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü 15 yıllık eğitmen ve 15 yıldır da jüri üyelerini yapan Selami Bor ise, alınan karar il düzenleme kurulunun almış olduğu bir karar olduğunu ifade ederek," Seçici kurul üyelerinin bu karara müdahale etme şansı yoktur. Alınan karar ne denli olursa olsun beni üzmüştür. Sonuçta öğrencilerin emeği söz konusudur" dedi.

Yaklaşık 6 yıldır jüri üyeliğini yapan Adil yıldırım ise, ekibin bu duruma düşmesinin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, onların durumunu görünce kendisinin de daha fazla dayanamayarak gözyaşı döktüğünü söyledi. Halk oyunları il düzenleme kurulu üyesi olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nurettin Özdemir ise, ekibin durumuna üzüldükleri ancak bu yarışmanın da bir takım teknik kuralları olduğunu belirtti. Özdemir,"Ekibin beklenen saatte orada olması gerekirdi. Ekip kaydırma diye bir kural yoktur" dedi.

YARIŞMANIN BELİRLİ KURALLARI VARDIR

Halk Oyunları Federasyonu Hakkari Temsilcisi Veysel Gür'de bütün halk oyunları yarışmasının belirli kuralları olduğunu belirtti. Gür,"Yönetmeliğe göre yarışma kuralı gereğince her ekip serenomiye katılmak sorunda ayrıca bir ekibimiz yarışmada anonstan sonra 5 dakika sonra sahneye çıkması lazım. Daha sonra ekibimizin sahneye çıkması için 2 kez anons yapılır. Bu 2 hakkı kaybettiği için il düzenleme kurulu gereğince diskalifiye edilir. Bizde istemezdik ama yarışma kuralları gereği yapacağımız bir şey yoktu. Verilen karar doğrudur" şeklinde konuştu.

nuri-kanat-m.jpg

nuri-kanat-1.jpg

Bu haber toplam 4244 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim