Türkiye’de Nadir Yapılan Ameliyat Hakkari’de başarıyla gerçekleştirildi
Kaynak:Muhammed Mehdi Aydın
Türkiye’de çok az yapılan ameliyat Hakkari’de başarışla yapıldı. Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Faysal Cindioğlu başarılı bir operasyona imza attı. Merzan Mahallesi’nden gelen ihbar üzerine yaralı bir kediyi Belediye Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ulaştırdı.
Merkezde gerçekleştirilen detaylı muayene sonucunda kedide proptozis (ekzoftalmus) olarak bilinen, gözün göz yuvasından dışarı çıkması ve dokunun nekroze olması durumu tespit edildi. Veteriner hekimler tarafından yapılan klinik değerlendirme ve tetkikler sonrasında, hayvanın sağlığını korumak amacıyla göz amputasyonu operasyonuna karar verildi.
Deneyimli ve uzman ekip tarafından gerçekleştirilen cerrahi müdahale başarıyla tamamlanırken, operasyon sonrası gerekli tedavi ve bakım süreçleri de titizlikle yürütüldü.
Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, operasyonun ardından kedinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve rehabilitasyon sürecinin devam ettiğini belirtti. Yapılan başarılı müdahale sayesinde sokak hayvanının yeniden sağlığına kavuştuğu ifade edildi.