• BIST 9963.73
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Ücretli öğretmen açıklaması,,,

Ücretli öğretmen açıklaması,,,
(Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi Başkanı Yusuf Demir, Hakkari’de son günlerde gündemde olan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ücretli öğretmen alımlarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

KESK Şubeler Platformu  binasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Yusuf Demir, ücretli öğretmen alımıyla ilgili yaşanan sorunlara yönelik, sendikalarının çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirtti. Bu konuda mağdur olan öğretmenlerle görüşmeler yapıldığını ve yaşanan sıkıntılarla ilgili ise kamuoyuna bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

EMNİYET ÖĞRETMEN LİSTELERİNİ İNCELEDİ

Ücretli çalışmaya mahkum edilen eğitim emekçilerinin başvurularının ardından, listelerin emniyet birimlerince incelendikten sonra birçoğunun elendiği iddiaları üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bu iddialara açıklık getirmesini talep ettiklerini ifade eden Demir,  ancak, yapılan açıklama, mevcut sorunun çözümüne yönelik olmayıp, aksine iddianın doğruluk payını arttırır nitelikte olmuştur dedi.

Demir,” İl Milli Eğitim Müdürüyle yaptığımız görüşmede, ataması yapılan öğretmenlerin mevzuata uygun olduğu dile getirilmiştir. Ancak bizler de biliyoruz ki, hiçbir mevzuatta öğretmen alımlarında güvenlik soruşturması yapılacağına dair bir ifade yoktur. Yasalar ve kanunlar belirli bir bölgeye göre de düzenlenmemiştir.

Hakkari’de ücretli öğretmenlik için bazı birimlerce uygun görülmeyen bir arkadaşımızın, Van’da yapılan başvurusunun kabul edilmesi de bunun açık göstergesidir. Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün aradığı şartlara uygun, öncelikle eğitim fakültesi mezunu olup, 82 KPSS puanı olan sınıf öğretmeni ve bu şartlara sahip birçok öğretmen hiçbir atama listesinde yer almazken, bunların yerine farklı bölüm mezunu öğretmenlerin atanması ne ile açıklanacaktır?

Ya da kendi branşı dışında farklı bir branşa atanan öğretmenler hangi bilimsel eğitim kriterine göre belirlenmiştir” Öncelikli görevi eğitim alanında kamu düzenini sağlamak olan milli eğitim müdürlüklerinin, bu alanda çalışacak olan personel üzerinde hiçbir yetkisinin kalmadığı, tüm kamusal alan dizaynının AKP’nin valilerine ve polisine teslim edildiği; bu durum, daha önce de dile getirdiğimiz cemaat örgütlenmelerinin nerelere vardığının kanıtıdır.

Eğitim-Sen olarak, emekçilere yönelik yapılan her türlü haksız uygulamaya karşı duracağımızı, öğretmen arkadaşlarımızın yaşayacağı tüm mağduriyetlere karşı mücadele edeceğimizi tekrar belirtiyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Serkan Kaya/Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 4800 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim