• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

“UĞUR”LAR OLSUN"

“UĞUR”LAR OLSUN"
Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uğurcan Kara, Hakkari'ye veda ediyor.

Birinci tercihini severek ve isteyerek Yüksekova’ya yaptı. Kısa bir süre Şemdinli ve daha sonra da Hakkari Devlet Hastanesinde Baştabip olarak görev yaptı. Toplamda ilimizde 4 yıl çalıştı. Yüksekova ilçesinde gönlünü kaptırdığı hemşire ile evlendi. Herkesin Uğur abisi, Uğur kardeşi oluverdi.

Hastalara ağrı kesici, hasta sahiplerine pozitif enerji, halka hizmetkar, çalıştığı kuruma hep fayda sağladı. Hastane kuralları hepimiz biliriz ki biraz katıdır. Hastane yöneticileri de sinirli ve sınırlıdırlar. Yani her isteyen vatandaş her istediğinde hastanelerde yöneticilerle teke tek kolay görüşme sağlayamaz.

Baştabip Uğurcan Kara’nın ne kapısı ne de gönlü hiçbir zaman kapalı olmadı. Koltuğunda kolay kolay otururken göremezdik. Sürekli alanda, hastane koridorlarında, polikliniklerde, hastaların olduğu her yerdeydi. Pandemi sürecinde ekibe kaptanlık yaparak çok iyi iş çıkarttı.

Hastalandı, yoğun bakımda kaldı, çok yoruldu ama pes etmedi. Kapısını çalan kim olursa olsun odasında çay ve kahve içmeden çıkamazdı. Hastane çalışanlarını dost yaklaşımıyla daha çok motive ederek verimliliklerini arttırdı.

Bugün 3 Ocak. Başhekim Uğurcan Kara’nın doğum günü. Ne tesadüftür ki doğum gününde Hakkarimize veda ederek yeni görev yeri olan Giresun’a tayin oldu. Veda turlarını çıkarken bize de uğradı. Gözlüklerin arkasına sığınan masum gözlerinde yaşlar akmaya hazır durumdaydı.

dr-ugurcan-kara-hakkari.jpg

Konuşmakta güçlük çekti, kelimeler boğazında düğümlendi. “Hakkari’den gitmek acı veriyor. Burası cennet yurdumdu. Ben çok şey yapmadım sadece mesleğimi ve insanları sevdim. Doktorluk vicdani ve kutsal bir meslektir.  Buranın halkı çok duyguludur, vefalıdır. Bir adım yaklaşana on adım yaklaşırlar.

Ben Hakkari’ye veda etmiyorum. Kalbimin yarısını buraya bırakıyorum. Nerede olursam olayım Hakkari ve halkıyla gönül bağım asla kopmayacaktır. Hakkınızı helal edin” deyince daha da duygulandı ve duygulandırdı.

Başhekim Uğurcan Kara, yeni yılın ilk haftasında bize ayrılık acısını yaşatarak alkış ve dualar eşliğinde ilimizden ayrıldı. Soyadınız Kara, bahtınız açık olsun güzel insan. Giresun’a da kıyağımız olsun.

“UĞUR lar olsun…

Bu haber toplam 2571 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim